![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
malarz
![]() |
![]()
Na plecach?
Kolega za tydzień, lub dwa jedzie do Aosty (IT), to się dowiem z pierwszej linii ![]() Mam nadzieje, że Włochów nie posra do końca, bo kcem na Kronplatz, ale to dopiero za miesiąc...
![]() |
#2 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Od poniedziałku Valle d’Aosta w pomarańczowej ichniejszej strefie, jak przez tydzień nie spadną nowe przypadki to totalny lokdałn i czerwona strefa.
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nie sądzę że bez zaświadczenia o szczepieniu zostanie ktoś wpuszczony na terytorium IT jako turysta, podróżując transportem zbiorowym jak samolot, prom, czy autobus. Czytam że wielu osobom neguje się wjazd z tego powodu. Moja córka jutro leci do Catanii, jest szczepiona trzema dawkami taki wymóg włoskiego pracodawcy, oprócz tego musi mieć test antygen ważny 24 h, lub pcr 48 i maskę ffp2, natomiast do kina, teatru, siłownię potrzebuje f coś tam 3 . Bez zaświadczenia nie ma sensu tam się wybierać bo w zasadzie jest się wykluczonym z życia publicznego, nie wypijesz kawy w barze i nie zostaniesz wpuszczony do żadnej knajpy. Ja jadę we wtorek autem i mam gdzieś testy i inne pierdy, po drugie mój pas kończy się 1 lutego, wszystkie zostaną skrócone do 9 miesięcy od przyjęcia drugiej dawki. I w IT jestem na tych samych zasadach co ten co się nigdy nie szczepił, tak to po krotce wygląda, z takiego fajnego luźnego kraju zrobili obóz koncentracyjny.
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 5 min 8 s
|
![]() Cytat:
Miałem nadzieję, że chociaż Rosja się opamięta... ale chyba wschód znowu będzie zamknięty, o ile będzie za co w tym roku za co podróżować. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 11:17 |