Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14.01.2022, 13:01   #1
Ypsi
malarz

Ypsi's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC + CRF1100 AS DCT biała
Ypsi jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 8 godz 53 min 57 s
Domyślnie

Na plecach?

Kolega za tydzień, lub dwa jedzie do Aosty (IT), to się dowiem z pierwszej linii
Mam nadzieje, że Włochów nie posra do końca, bo kcem na Kronplatz, ale to dopiero za miesiąc...
Stary 15.01.2022, 06:40   #2
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 43 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ypsi Zobacz post
Na plecach?

Kolega za tydzień, lub dwa jedzie do Aosty (IT), to się dowiem z pierwszej linii
Mam nadzieje, że Włochów nie posra do końca, bo kcem na Kronplatz, ale to dopiero za miesiąc...
Od poniedziałku Valle d’Aosta w pomarańczowej ichniejszej strefie, jak przez tydzień nie spadną nowe przypadki to totalny lokdałn i czerwona strefa.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20.01.2022, 13:23   #3
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 43 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Ronin78 Zobacz post
Nie wiem czy to prawda, ale chyba coś się na Sycylii pozmieniało? Brak ograniczeń? Wpuszczają wszystkich, nie szczepionych też?
Nie sądzę że bez zaświadczenia o szczepieniu zostanie ktoś wpuszczony na terytorium IT jako turysta, podróżując transportem zbiorowym jak samolot, prom, czy autobus. Czytam że wielu osobom neguje się wjazd z tego powodu. Moja córka jutro leci do Catanii, jest szczepiona trzema dawkami taki wymóg włoskiego pracodawcy, oprócz tego musi mieć test antygen ważny 24 h, lub pcr 48 i maskę ffp2, natomiast do kina, teatru, siłownię potrzebuje f coś tam 3 . Bez zaświadczenia nie ma sensu tam się wybierać bo w zasadzie jest się wykluczonym z życia publicznego, nie wypijesz kawy w barze i nie zostaniesz wpuszczony do żadnej knajpy. Ja jadę we wtorek autem i mam gdzieś testy i inne pierdy, po drugie mój pas kończy się 1 lutego, wszystkie zostaną skrócone do 9 miesięcy od przyjęcia drugiej dawki. I w IT jestem na tych samych zasadach co ten co się nigdy nie szczepił, tak to po krotce wygląda, z takiego fajnego luźnego kraju zrobili obóz koncentracyjny.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.01.2022, 20:15   #4
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 5 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Nie sądzę że bez zaświadczenia o szczepieniu zostanie ktoś wpuszczony na terytorium IT jako turysta, podróżując transportem zbiorowym jak samolot, prom, czy autobus. Czytam że wielu osobom neguje się wjazd z tego powodu. Moja córka jutro leci do Catanii, jest szczepiona trzema dawkami taki wymóg włoskiego pracodawcy, oprócz tego musi mieć test antygen ważny 24 h, lub pcr 48 i maskę ffp2, natomiast do kina, teatru, siłownię potrzebuje f coś tam 3 . Bez zaświadczenia nie ma sensu tam się wybierać bo w zasadzie jest się wykluczonym z życia publicznego, nie wypijesz kawy w barze i nie zostaniesz wpuszczony do żadnej knajpy. Ja jadę we wtorek autem i mam gdzieś testy i inne pierdy, po drugie mój pas kończy się 1 lutego, wszystkie zostaną skrócone do 9 miesięcy od przyjęcia drugiej dawki. I w IT jestem na tych samych zasadach co ten co się nigdy nie szczepił, tak to po krotce wygląda, z takiego fajnego luźnego kraju zrobili obóz koncentracyjny.
statystyki zakażeń i zgonów idą w górę w IT także lepiej nie będzie. Przypadek? Austria, Włochy i Niemcy największe restrykcje z przymusem włącznie.

Miałem nadzieję, że chociaż Rosja się opamięta... ale chyba wschód znowu będzie zamknięty, o ile będzie za co w tym roku za co podróżować.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania