|
![]() |
#1 |
Michał
![]() |
![]()
Miałem podobną rozkminę niedawno. Długo szukałem i kupiłem Haix Laars Gevecht.
Wcześniej miałem kilka par butów, zaczynając od "Józefów" a kończąc na Meindlu. Chodziłem w tych butach wszędzie, wyprawowo, w zimę, rajdy, góry, itp. Moim zdaniem w kategorii cena - jakość są bezkonkurencyjne. Dałem ok 350 zł za nowe (II gat). Zalety: 1. skóra a nie żadne membrany które przestają działać i wymagają specjalnego traktowania. 2. system szybkiego sznurowania 3. podeszwa vibram 4. lekkie dość 5. dobra jakość, wygodne 6. wysoki nosek gumowy - zawsze miałem buty wysiepane od skał na czubie Takie i stąd kupiłem, tylko czarne (też są). II gatunek, ale ja nie widzę powodu. Dla mnie to jedne buty na wszystkie okazje, niezależnie od pory roku dają radę. https://armyworld.pl/product-pol-135...tml?query_id=1 Nie bawię się w super skarpety i buty za tysiące złotych, to przegięcie, chyba że jesteś zawodowcem, sportowcem.. Co do skarpet - zero magii, w góry i na większe obciążenie/dłuższe użytkowanie zakłada się dwie pary zwykłych i po sprawie. Nic więcej nie potrzeba. Dodatkowo "górskie" sznurowanie (jeśli są zwykłe sznurówki). Pamiętaj też, że tego typu buty muszą mieć zawsze niewielki luz - stopa czasem puchnie lekko i wtedy trzeba mieć miejsce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Południe
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 godz 5 min 13 s
|
![]()
Marcin, byłem w podobnym dylemacie przez pół roku. Po wizycie w 8a w Gliwicach i w Polarsporcie na Siennej w Krakowie, wielu przymiarkach stacjonarnych i odsyłkach do sklepów w sieci (od tego nie uciekniesz, jeśli chcesz mieć wygodne buty na lata) wybór padł na La Sportiva Trango TRK Leather GTX. Gore-tex + VIBRAM. Tyle w temacie. Przetestowane w warunkach ostrej zimy w Beskidach i Tatrach ale też w lecie w Gorcach
![]()
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]() Cytat:
![]() Kupuje z tej samej strony i tez 2 gatunek. Dodam jeszcze ze Gore w butach to chłyt marketindody żeby zawołać więcej kasy. Przy moim użytkowaniu Gore w Salewach i w Marrelach poddało się bardzo szybko (cos w okolicy 2-3 miesiące) nawet nie zawracałem sobie głowy reklamacją bo było by ze złe użytkowanie. Reklamacje butów (składałem już setki) to jest w ogóle kpina i strata czasu.
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
Jak kupiłem Salewy z tym chyba podwójnym Gore, chyba GTX(?) To naprawdę dobrze robiły robotę. Nigdy wcześniej Gore tak mnie pozytywnie nie zaskoczył. Oczywiście muszą być dedykowane, oddychające skarpy.
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]() Cytat:
Dodatkowo w salwach podeszwa też mi się odkleiła i to 3 razy z tego powodu wracały na gwarancje potem się poddałem.
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2014
Miasto: Garwolin
Motocykl: KTM 990 Adventure LC8
![]() Online: 1 tydzień 4 godz 37 min 42 s
|
![]()
Kupuj buty Mammut albo Meindla....fakt że to dosyć wysoka półka cenowa..ale i dłużej wytrzymają, ja ostatnio kupiłem Mammuta i po załozeniu czułem się w nich od razu jakbym je miał już długo na nogach....żadnych obcierek i tam podobnych....nie raz lepiej wydac wiecej ale i dłuzej posłuża
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Buty trekkingowe Bona (Aliexpress) recenzja | wojtekk | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 01.05.2021 22:06 |
Vanucci - polecacie? | monah | Ciuch Afrykańczyka | 20 | 09.02.2009 10:46 |