![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Wawa
Motocykl: Africa AS 1100DCT
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 14 min 0
|
![]()
Tak, opona bezdetkowa. Na forach oponiarskich piszą że przednich się nie naprawia, tylne można. Pytałem jak Wy prakrykujecie. Na pewno będę chciał naprawić, na pon jestem umówiony w wulkanizacji na puławskiej. Kiedyś ten sam wulkanizator nie chciał mi naprawić w skuterze dziury, gdyż okazało się że już raz była wcześniej robiona. Motywował to bezpieczeństwem. A nasze sprzęty mają trochę więcej energii.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 18 godz 8 min 49 s
|
![]()
Bezdętkowe przednie raczej nie. Może dałbym sie namówić jeśli uszkodzenie byłoby maleńkie a materiału w okolicy dużo.
Dętka to jednak nie jest taki znowu fe. PS. Producentom nie zależy na tym żeby sobie naprawiać. Od kilku rożni stosują różne zabiegi żeby zniechęcić do napraw opon. Dla nich fajniej jak kupisz nowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dwusezonowy olej, niejeżdżony, wymieniać? | Mateusz93 | Regularne czynności serwisowe | 8 | 21.05.2015 11:43 |
Opona - help | ARG | Hamulce, kola, opony | 9 | 05.08.2013 17:08 |
OPONA 140/80/17 DO AFRI rd 03?? | PiotrTMC | Hamulce, kola, opony | 37 | 18.03.2011 10:08 |
czy srube mocujaca jarzmo przedniego zacisku trzeba wymieniac na nowa?? | dery | Hamulce, kola, opony | 11 | 16.06.2010 15:23 |