Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Imprezy forum AT i zloty ogólne

Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.09.2009, 07:29   #1
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 39 min 57 s
Domyślnie

Sprawa sie wyjasniła sama. Głowka ramy porządnie uciagnieta do dołu, wiec nie ma mozliwosci naprawy.... i dobrze... Bedzie nowa afrii znaczy sie :-)))
Pewnie beda do sprzedania szpeja z rozbitka... Ale to dopiero po ubezpieczalni....Pozdrawiam wszystkich...

Bede sie musiał przesiąść na DRZ syna... A ja nie lubie tych pierdzików... :-))
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.09.2009, 08:39   #2
chomik

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD03 RD07a Tenere700 WR
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 15 godz 37 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał puszek Zobacz post
Bedzie nowa afrii znaczy sie :-)))
Nie chcę Cie straszyć ale to kicha... bo dostaniesz znacznie mniej kasy mi za rocznik 2001 wyliczyli wartość motocykla na 16.000 zł a po odjęciu amortyzacji i takich tam 13.000 zł....więc tyle się dostanie po szkodzie całkowitej minus części, które pozostały nieuszkodzone..... więc generalnie dostaje się mniej kasy niż przy szkodzie zbliżającej się do szkody całkowitej....
Stary 08.09.2009, 08:57   #3
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 39 min 57 s
Domyślnie

To naprawa c OC sprawcy... Moga sobie liczyć co chcą , ale musza przywrócic stan sprzed wypadku. Czyli mam miec motor sprawny do jazdy. Ubezpieczalnia z tym problem musi coś zrobic... Niech sobie licza jak chca .Ustawa ich zobowiazuje do załatwienia sprawy. W sadzie przegraja. Dostaną odemnie wydruk z mobile.de z rocznikiem 96 i podobnym przebiegiem.oraz z allegro. Mnie ustawa nie obliguje do zabrania wraku. Jesli mi zapronują dobra cene to jestem w stanie sie zgodzic. Ale nie musze. Mam czas, mam na czym jezdzic.. (co prawda DRZ ale cóz zrobic) Wiec wiesz.. spokojnie...Ostatecznie moge od sprawcy zarzadac na drodze cywilno prawnej wyrównania strat...
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania