|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: KTM ADV 1190 R
![]() Online: 3 dni 18 godz 36 min 39 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 6 godz 11 min 28 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: KTM 1190R
![]() Online: 2 dni 22 godz 37 min 40 s
|
![]()
Aktualizacja. Spędziłem w garażu większość dnia. Dobrałem się do immo, bo po poruszaniu wiązką wskazywało to na przerwany kabelek i raz motor odpalał, a innym razem błąd 81. Po wydobyciu i zobaczeniu immo brakło mi słów. Immo był pęknięty i został przez kogoś naprawiony po majstrowemu. Sklejony białym klejem i zalany czarnym silikonem, nie brakło też wkręta.
Zabrałem się do testów miernikiem, znalazłem jeden kabelek który coś słabo stykał przy kostce, więc skróciłem go trochę, zakleiłem taśmą i wydawało się że już jest dobrze, ale kurrrrrła nie. Znowu błąd. W dodatku rozłączając testowo jakieś wtyczki komputer nie pokazuje wbitego biegu. Nie ukrywam że mam dość. Jestem smutny i zmęczony, bo jakby tego było mało to muszę na dniach zabrać motor z garażu, bo zmienia właściciela. Dostałem też info że jednak cena usunięcia immo to nie 4000, a 2500zł. Jeszcze odnośnie serwisów ktm, w Katowicach zajmują się tylko typowo enduro. W Opolu termin to koniec czerwca na samą diagnozę (podpięcie kompa 300zł). Czy u was też po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka, równo po minucie błyśnie lampa stopu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 3 min 32 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: KTM ADV 1190 R
![]() Online: 3 dni 18 godz 36 min 39 s
|
![]() Cytat:
W każdym razie czujnik położenia wału był jebniety, został wymieniony i moto jeździ. Bez komputera ni cholery nie znalazłbym przyczyny.
![]() |
![]() |
#6 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: KTM 1190R
![]() Online: 2 dni 22 godz 37 min 40 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepszą opcją jest komputer u dilera, bo i tak trzeba zakodować czujnik położenia biegu. Myślałem że padnę z tego że w tak prosty sposób można go wyłączyć i teraz potrzebny serwis ktm. Aplikacja w telu tego nie zrobi. Chciałem oddać do kk motocykle, ale termin mają dopiero na marzec. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TCX Infinity z USA- duże rozmiary - kto chce, kto chce??? | spider2you | Archiwum | 3 | 18.03.2016 07:48 |
Nie chce jechać | Koń | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 11 | 05.08.2012 00:37 |
Nie chce jechać... | Marfor | Układ elektryczny i zapłonowy | 18 | 28.06.2011 15:56 |