![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: LZA
Motocykl: RD07a
Przebieg: do uzg
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 44 min 12 s
|
![]()
Dzięki za wskazówki.
Dzisiaj się tam dobrałem, łożyska wyglądały ok, to na wałku bez luzu, ale profilaktycznie wymieniłem komplet, bo miałem już przygotowany. Tarcze, przekładki, sprężyny i tuleja w limicie serwisowym. Kosz już miałem dokręcony, ale przeczytałem wiadomość od bylekiery i rzeczywiście koszem da się obrócić względem koła zębatego, ale tylko jak jest zablokowany przez wał i tylko dwoma rękami. Mając go na wierzchu i trzymając jedną ręką kosz a drugą koło, nie ma szans na obrót. Jest to akceptowalne? Po to jest chyba ten tłumik skrętny z tyłu, ale sprężyny mają wybite gniazda, tylko 2 lub 3 siedzą ciasno (nie ruszają się). ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
ktm 2t zgrzyt przy sprzęgle | zombi | Inne - dyskusja ogólna | 12 | 30.09.2015 19:37 |
poślizgi na sprzęgle - pytania | arturro2622 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 2 | 13.03.2012 14:21 |
Rozruch na sprzęgle? | borunin | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 08.02.2009 09:36 |