![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
1.Elegancko wyrównać styki (oczyścić) podziałają ooooho albo dłużej
![]() 2. ![]() ![]() 3.Mogę ci udostępnić moje rozwiązanie opisane w Afripedii? Rozwiązanie oparte o przekaźnik, przycisk monostabilny do podpompowania, LED sygnalizacja pracy pompy, dodatkowa zwora serwisowa wpinana w podstawkę przekaźnika na wypadek jeśli ulegnie uszkodzeniu przekaźnik, a nie będzie go na podmianę.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jesli dioda to odizolowujesz ten kabel który wchodzi do wnetrza pompy a nie na obudowę pompy ( prawdopodobnie bedzie on żółty) i tam dolutowujesz diodę stroną z paskiem a drugą stronę diody do czarnego kabelka który jest na "przerywaczu"
Dioda może być prostownicza ...im na wiekszy prąd tym pewnie lepiej- ja ostatnio dałem na 3A bo taką akurat miałem |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pompa Facet w RD04 prośba o poradę. | spider2you | Uklad paliwowy i wydechowy | 30 | 04.10.2020 16:11 |
Jak powinna pracować pompa paliwa w RD04 | Bass Astral | Uklad paliwowy i wydechowy | 31 | 18.07.2020 14:30 |