![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Połamany
![]() |
![]()
Może trochę danych:
Makita- Moc: 720 W. Zakres mocowania uchwytu: 1.5 - 13 mm. Prędkość obrotowa na biegu jałowym: 1 bieg: 0 - 1200 obr/min. 2 bieg: 0 - 2900 obr/min. Maksymalny moment obrotowy: 73 Nm. Wymiary (D x S x W): 347 mm x 70 mm x 220 mm. Waga: 2.3 kg. Celma: Moc znamionowa 500W Napięcie znamionowe 230V/50Hz I bieg (jałowe): 0-1100 obr./min. II bieg (jałowe): 0-3600 obr./min. Maks. moment obrotowy 36,3 Nm. Wymiary gabarytowe 275x185x72 mm Waga 1,5 kg Celmę zajeździłem kilka miesięcy temu i naprawa dla mnie jest nieopłacalna. Makitę małą, jako wkrętarkę używam ponad 20 lat taką: 6510LVR. Nie do zajechania nawet dla przy codziennym profesjonalnym używaniu. Udarową mam DeWalta, do moich zastosowań w dużej płycie betonowej zupełnie wystarcza z wiertłami hilti. Ale chciałem coś w stojak wstawić i tu dylemat: Makita trochę cięższa, mocniejsza, uchwyt 13 mm. Celma-sentyment i prostota budowy. Droższa. Po wyjęciu ze stojaka poręczniejsza i lżejsza. Ostatnio edytowane przez Artek : 27.09.2020 o 20:52 |
![]() |
![]() |