Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 26.08.2020, 10:59   #1
Borkow

Borkow's Avatar

Miasto: Moje miasto to Trójmiasto
Motocykl: Jawa 350TS/DR125/XR400R/KTM EXC 525/SD06a/701 Enduro
Borkow jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 21 godz 7 min 40 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał warzyfko Zobacz post
A co wiesz o Alpach? W sensie które ich części widziałeś już na tej trasie albo które planujesz odwiedzić teraz?
Praktycznie nic. Uwaga odnosi się bardziej do ew. odpowiedzi "jedź przez Alpy". Tak, że jak masz jakieś konkretne wskazówki to chętnie skorzystam.
Borkow jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26.08.2020, 11:13   #2
Danny
Moderator

Danny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Danny jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 18 godz 5 min 26 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Borkow Zobacz post
Praktycznie nic. Uwaga odnosi się bardziej do ew. odpowiedzi "jedź przez Alpy". Tak, że jak masz jakieś konkretne wskazówki to chętnie skorzystam.
W takiej sytuacji to ja bym wypił piwo w kościele w Kotlinie Kłodzkiej, zrobił kilka fajnych agrafek w Czechach i odwiedził Słowenię która jest zajebista a do której przeważnie jest nie po drodze. W Słowenii mogę Cię wysterować na startowisko paralotniowe z przepięknym widokiem - wjedziesz motocyklem na legalu sam szczyt. Do tego Mangart i jakieś tournee dokoła Triglava z pauzami na moczenie stóp w jeziorach.

Inna opcja to alpejskie szlagiery typu Glockner, Dolomity - ale to bym raczej zostawił na dedykowany wyjazd.

Opcji jest w czorta a nie wiem co Cię kręci. Może dryndnij do mnie na messengerze, ustalimy coś a potem podsumujemy tutaj dla potomnych?
Danny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania