![]() |
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000 '19 MT SD06
![]() Online: 5 dni 14 godz 34 min 56 s
|
![]() Cytat:
Z tą nakładką jest taki problem, że nie wiadomo jak mocno ją napompować. Instrukcja Airhawk mówi o tym, żeby była na tyle napełniona aby nie dotykać siedzenia, nie napełniać za mocno. Wypróbowałem wiele kombinacji ilości powietrza w niej i za bardzo nie pomagała zarówno z bólem w okolicy kości jak i z bolącą dupą od zwykłego siedzenia (tyłek tak samo się odparza jak bez nakładki, nawet w bokserkach termoaktywnych). Wydaje mi się, że lepsza była wkładka żelowa, od wibracji tak samo izolują oba rozwiązania - takie jest moje odczucie. Na żelu jakby wygodniej mi się śmigało. Z drugiej strony, jak masz problem dosięganiem stopami ziemi, to pamiętaj że ta nakładka jeszcze podwyższy siedzisko. BTW ja mam 183 i nie mam z tym problemu. Musisz ją wypróbować, bo dużo osób ją bardzo chwali - na moje problemy nie pomogła... Ostatnio edytowane przez LordCYCU : 20.07.2020 o 15:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2019
Miasto: Poznań
Motocykl: CRF1100L DCT '23
![]() Online: 1 dzień 20 godz 29 min 7 s
|
![]() Cytat:
Myślę, że ten dyskomfort u mnie związany jest głównie przez brak wentylacji/odparzenia. Chcę zacząć od siatki/plastru miodu w formie nakładki - może ktoś poleci jakąś konkretną? Co ciekawe tapicer b.odradzał montaż żelowych wkładek, wcześniej czy później od warunków atmosf./temperatury każda taka wkładka puszcza i masz do sprzątania mega syf we wnętrzu siedzenia. Poza tym żel jest przyjazny nagrzewaniu się więc jak siadasz na kanape po postoju w upale to masz podgrzewanie automatyczne przez kolejne kilkadziesiąt minut. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
..co robic w Portugalii? | yeuop | Trochę dalej | 43 | 26.10.2017 15:07 |
Robić nie robić Damper RD03 | rob | Rama, zawieszenia, napęd | 11 | 05.08.2011 01:11 |