Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.07.2020, 12:56   #14
zimny
trampkarz emeryt

zimny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: F800GS ADV
Przebieg: za mały
zimny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 47 min 19 s
Domyślnie

Ja kupiłem po taniości chińskie Neoma czy Neomax na allegro. Po ok 80-90zl szt. Opinie mają w 90% dobre w amatorskim zastosowaniu. Na allegro mnóstwo ich sprzedano, sama transakcja bardzo sprawna.

Rozważałem nasadkę - ale właśnie czasem nie da się z nią podejść gdzie ciaśniej.

Zakresy mam 2-24 i 7-112. Traktuje ze jakąkolwiek dokladnosc można przyjąć na zakresach 5-20 i 20-100. Do tego większego kupiłem przejściówkę z 3/8 na 1/2 coby nasadek nie dokupować.

Na razie widzę że... Działają i sprawiają sensowne wrażenie za tą kasę. Jak będą ok to do kompletu kupię 40-200 i to już do wszystkiego bym miał włącznie z przednia zębatka (150nm w DL650, reszta tak max do 110nm jest na ogół).

Po iluś latach dojrzałem to tego żeby jednak mieć swoje, nawet nie jakieś super dokładne ale przynajmniej z grubsza wiedzieć gdzie jaki moment. Szczególnie różne szpilki itp. Mam skłonność do przeciągania śrub a potem problem... Tym bardziej kupiłem taki 2-24.

Pozdrawiam
Zimny

Ostatnio edytowane przez zimny : 15.07.2020 o 13:13
zimny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania