Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.07.2020, 09:09   #22
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 14 godz 12 min 55 s
Domyślnie

Miałem Zumo, mam kolejnego ręczniaka. W mojej ocenie ręczniak + telefon to lepsze połączenie niż Zumo + telefon. Telefon mamy ze sobą praktycznie stale. Jako awaryjne lub podstawowe urządzenie do nawigowania sprawdza się co najmniej równie dobrze a powiedziałbym że tam gdzie zasięg GSM to nawet lepiej bo mamy najbardziej aktualne mapy a nie zabytki z Garmina, nieaktualne w momencie publikacji.
W krzaki lepszy ręczniak od Zumo. Ręczniak mi się przydaje czy to na moto czy w kajaku czy jak walę z buta. Zumo to tylko na moto. Bateria po odłączeniu od zasilania zdycha zaraz i w ten sposób użytkowac go nie sposób. Baterie AA są na każdym zadupiu.
Co do samego nawigowania to ja to robię rzadko lub bardzo rzadko. Wyznaczam ścieżkę przed wyprawą i nie jest problemem się jej trzymać bez użycia jakichkolwiek urządzeń. Jedynie w mieście może to pomóc i tutaj robię sobie w Google tracka i wrzucam do urządzenia. Odpalam przed takim Kijowem i trzymam się tracka. Działa. Więcej nie trzeba. Jak trzeba gdzieś konkretnie podjechać to tutaj lepszy o 1000% jest telefon. Google maps prowadzi lepiej niż Garmin a na wschodzie Yandex. Oczywiście to wymaga netu ale i tak większość z nas kupuje lokalne karty jak jedzie na wschód czy tam gdzie nie ma sojuza i roaming jest kosztowny.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania