![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 4 godz 22 min 2 s
|
![]()
Używam najzwyklejszego worka żeglarskiego ok 90l. Kosztuje grosze, żadna ulewa go nie przemoczy, wygodnie się go zwija na mniejszy wymiar, ma pasy do zarzucenia na plecy jak plecak. Ot, zwykłe nieprzemakalne mocne tworzywo.
Jedyna wada, to jedna komora. Na zewnątrz posiada jeszcze kieszeń z siateczki zapinanej rzepem, na jakieś duperelki typu sznurek, mokre gacie, śmierdzące skarpety... itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jeśli chodzi o szczelność to najlepsze rozwiązanie. Ergonomicznie, najgorsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o pasy, to w każdym sklepie żeglarskim można za kilka zeta kupić sprzączkę metalową supermocną, szybko zakładaną i obsługiwaną, a do niej pas za kilka zeta za metr. Służy mi to latami. Ostatnio edytowane przez MrWaski : 15.05.2020 o 06:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
Tak na oko, to chyba sakwa centralna od neno spełnia większość wymagań? https://przezswiat.eu/produkt/bagaz-...tralne/plecak/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 58 min 0
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Prawie zawsze jadę na wszelkie wyprawy i zloty z małżowinką. Jestem niepoprawnym minimalistą, tak więc bez problemu pakujemy się na malutkiego Rometa. Polskę zjeździliśmy wzdłuż i wszerz.
A pakunki najczęściej wyglądają jakoś tak (na drugim zdjęciu leciałem wyjątkowo sam): |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 58 min 0
|
![]()
A ja myślałem że jestem motocyklistą ! Szacunek!
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
„Łicz beter, mister?” – XRV, XTZ i 406 po Turcji. [2010] | Beddie | Trochę dalej | 161 | 11.04.2013 13:21 |