Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Honda - inna niż AT & NAT

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13.01.2020, 20:57   #1
LordCYCU

LordCYCU's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000 '19 MT SD06
LordCYCU jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 14 godz 34 min 56 s
Domyślnie Honda CB500x 2019

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że CB500X to fajny motocykl :-) moja była z 2013 (pierwszy wypust) i zrobiłem nią ponad 22000km (+ jeden wypad do Rumunii).

Za dużo do dyskusji pewnie nie wniosę, ponieważ ja wsiadam i jeżdżę tym co mam (nie za bardzo wychodzi mi wnikanie w szczegóły) . Dodatkowo wersja 2013 jednak różni się bardzo od obecnej wersji.

Do jazdy w pojedynkę jest ok, we dwójkę + bagaże już brakuje jej wigoru. Do miasta świetna, chociaż uważam, że nową Afryką łatwiej mi się manewruje po mieście (pomijając cofanie).

Jako, że moja była z 2013 to miała oba koła 17” i zawieszenie ukierunkowane na asfalt. Żeby zrobić z tego bardziej offroadowy pojazd każdy polecał zmianę zawieszenia i kół z Rally Raid (ale pieruńsko drogie). Chociaż na szczycie transalpiny wjechaliśmy w lekki teren :-) Ciekawe czy obecne zmiany nie są tylko optyczne - zmiana przedniego koła na większe może i coś robi ale jak zawieszenie? U mnie zawsze dobijało w lekkim terenie, czuć było że ona nie chce tam być :-)

Dużo osób mówiło o niej mini Africa, mini adventure, ale chyba chodziło o wygląd i to co można z niej zrobić...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
LordCYCU jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania