|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 36 min 12 s
|
![]()
Po ponad roku od założenia wątku w końcu kupiłem Scorpiona ADX-1 w malowaniu niby BMW 30 years gs, niby HRC. Wydałem 799 zeta + jazda do Jarosławia ale "po drodze" więc nadłożyłem tylko 60 km. Cena niższa - ostatnia sztuka z dostawy i rozmiarówka jakaś nie teges - niby xxl ale ponoć coś sknocili z wkładem środka i wyszło takie większe xl. Nolan N103 służył blisko 10 lat i tam xl leżał idealnie tu ten "niby" xxl ładnie trzyma choć policzki delikatnie muszą się ugnieść. Dzisiaj zrobiłem krótkie testy na skuterze, XTZ660 /bez jakichkolwiek owiewek - lampa enduro/ i Gs1200ADV.
Wrażenia pozytywne, daszek nie drży pomaga przy słońcu /u Nas dzisiaj momentami ostro świeciło/, wyściółka miła, szyba z pinlokiem bardzo "czysta" i daje mega pole widzenia, blenda przyzwoita ale w Nolanie o ton ciemniejsza. Na skuterze do 100km./h hałas do wytrzymania ale powyżej 80 zaczyna się nasilać - skuter to Sh150 bez jakiejkolwiek szyby/. Na XTZ660 po leśnym dukcie było dobrze ale krawędź schowanej blendy wystaje jakieś 0,5 cm. i nieco drży na większych nierównościach ale nie stwierdziłem dalszego opadania - jeśli to drżenie będzie jedyną jej bolączką to temat do pominięcia. BMW i 140km./h to już spory hałas ale myślę , że tu deflektor nieco pomoże - ten hałas nie jest mega większy jak w Nolanie i mam wrażenie, że częściowo odpowiada za niego nieco inne przyleganie kasku do małżowin /w mojej ocenie bardziej komfortowe w Scorpionie ale przez to i mniej wygłuszające/. Jak coś zacznie odpadać albo w inny sposób doskwierać dam cynka w temacie - a jak u innych użytkowników, na co zwrócic uwage i gdzie fabrykę poprawić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2013
Miasto: PISZ
Motocykl: TENERE 700, XT600, WR 250
![]() Online: 1 tydzień 11 godz 37 min 4 s
|
![]()
Z rozmiarówką to bywa różnie. Kupiłem L ale uciskał w policzki i skronie tak, że po kilkudziesięciu kilometrach łeb napie...lał. Dałem synowi. Jemu pasuje chociaż w Nolanie jeździł w M.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Śrubki od szybki od razu na Loctite, bo zgubisz. Lubią się odkręcać.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Agv ax-8 dual evo | sniperjones | Kaski | 8 | 05.10.2016 12:04 |
gogle do AGV AX8 Dual | Rajtek | Archiwum | 3 | 04.01.2014 20:08 |