Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.07.2019, 09:11   #1
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 18 godz 29 min 49 s
Talking

Cytat:
Napisał tyran Zobacz post
Przesuwam wyjazd na końcówkę sierpnia (ok. 20-go).
Chciałbym jak najszybciej dostać się do Gruzji i ewentualnie w drodze powrotnej, w miarę możliwości czasowych pozwiedzać Turcję.
Dalej plan jest na jazdę solo. Trochę się boję, bo sam jeszcze tak daleko się nie wybierałem.

Wszelkie podpowiedzi miłe widziane!
Do Omalo/Dartlo latają kolesie na Goldasach i Harleyach (widziałem osobiście) a droga nie była sucha i piękna tylko całą noc lało a u góry pracowały spychacze bo ziemia się osunęła i nie było przejazdu, tak że nie ma co demonizować wszak to zwykła droga jakich pełno na Kaukazie. Ja bym ci rekomendował pojechać przez Rosję skoro masz 3 tygodnie. Zobaczysz zdecydowanie ciekawsze oblicze Kaukazu od strony rosyjskiej niż to co oferuje Gruzja. Jest taniej i zdecydowanie ciekawiej. Crosstourerem na miejscu jesteś w 3 dni (kraj krasnodarski) bez wielkiej napinki. Łapiesz punkty po drodze do Władykaukazu a potem robisz Gruzję i powrót przez Turcję (o ile to mus). Trasę i punkciki po ruskiej stronie mogę podrzucić gdyby była potrzeba. Dodatkową atrakcją może być wyskok na Krym.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania