![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
![]() |
#2 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Nie, w garażu siedzę bo cieplo i muza leci
JbL się przy okazji ładuje ![]() Sprzęty się przegląda. .
Ostatnio edytowane przez Franz : 17.07.2019 o 17:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 30 min 9 s
|
![]()
Dzisiaj kupić dobre aku to jest wyczyn.
95% aku to podróby i to bardzo gównianej jakości , napisane 12Ah w rzeczywistości od 5 do 8 Ah i zdycha max po 3 sezonach. Mam w afryce aku motobatt model MBTX12U (14Ah) , akumulator pracuje bezawaryjnie 8 sezon. Afra eksploatowana codziennie, co najmniej 2 razy odpalanie. Aku kosztuje 2x tyle co chińskie gówno ale jest warte swojej ceny. I jeszcze jedna ciekawostka - w marcu 2018 zrobiłem pomiar pojemności i wynosiła ona: 1 rozładowanie - przy średnim prądzie rozładowywania 3,944A --> 9,14Ah 2 rozładowanie - przy średnim prądzie rozładowania 1,394 A --> 10,13Ah Obciążenie żarówki H4 Moim zdaniem po 7 sezonach eksploatacji to znakomity wynik ![]()
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
W ramach testu mam założoną żelówkę z odzysku po Hondzie CBF , położyłem na boku żeby się zmieścił i kabli wystarczyło.
Póki co działa , kopie w rozrusznik ładnie i ...... jak na razie nic się złego nie dzieje. Pytanie czy w motocyklach z zelówkami są inne regulatory takie niby do żelówek? Czy to tylko propaganda ze specjalnymi ładowarkami. Nie chodzi o wyczytanie informacji z internetu ale o prawdę faktyczną.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nowy Akumulator Yuasa YTX14-BS super MF | marekw | Układ elektryczny i zapłonowy | 10 | 09.07.2015 07:19 |
Akumulator żelowy RD04 Wersja alternative | Wojak | Układ elektryczny i zapłonowy | 26 | 12.12.2012 10:44 |