Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Honda - inna niż AT & NAT

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04.07.2019, 13:44   #1
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 14 godz 18 min 48 s
Domyślnie

Mnie się wydaje że odkręcanie w opór tego moto ma niewielki sens. Jechałem kilkadziesiąt kilometrów przy przeciwnym wietrze i odkręcanie w opór nie dawało kompletnie nic. Gaz odkręcony do oporu i brak reakcji. Redukcja, trochę przyspieszył a jak wbijałem bieg wyżej to zwalniał na pełnym gazie. Jadąc w środku obrotów moto jechało lepiej i paliło zdecydowanie mniej. Przy pałowaniu spalił 4,3 L/100 km przy normalnym spalaniu rzędu 3,2 - 3,5 L. To nie jest sprzęt do odkręcania w opór. Maksymalny moment jest w okolicach 7000 obrotów a dalej już tylko wyje na wyższych biegach. Jego trzeba rozpędzać bo sprawne przyspieszanie ma miejsce na biegach 1-4. 5 i 6 to raczej nadbiegi w mojej ocenie. Teraz będę przy tym ciut dłubał więc ocenię jak to wygląda po 16 tysiach z czego ok 10000 to wyprawy a reszta krzaczory i wkoło komina. Filtr powietrza po 5 tysiach z czego wiele w pyle i kurzu wyglądał podczas kontroli doskonale. U mnie w DR gnój był taki że wyjąłem i nasączyłem nowy bo szkoda było myć.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.07.2019, 13:57   #2
diego

diego's Avatar

Miasto: prawie Kielce
Przebieg: znośny
diego jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 9 godz 10 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Mnie się wydaje że odkręcanie w opór tego moto ma niewielki sens.
Na asfalcie nie ma, ja mówie o odkręcaniu w terenie na pierwszych 3 biegach no może 4 - tyle najscześciej używam po piochach itd.
1, opór
2, opor,
3, opór

i przy odrobinie wyobraźni można coś poczuć
diego jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania