![]() |
|
Inne zbroje, ochraniacze, stabilizatory, bielizna, akcesoria, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() |
![]()
Na szyi są zdaje się receptory które odpowiadają za odczuwalność ciepła więc taki wynalazek jedynie oszukuje nasz mózg że jest chłodniej kiedy reszta ciała się przegrzewa.
Pytanie czy ktoś chce mieć chłodniej wszędzie czy tylko myśleć że jest chłodniej.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Chłodzenie szyi ma sens bo tam biegną duże naczynia krwionośne do mózgu. Doprowadzenie chłodniejszej krwi zapobiega przegrzaniu mózgu co mogłoby skutkować omdleniem. Jest to szczególnie ważne ponieważ kask w dużej mierze ogranicza oddawanie ciepła przez głowę i wtedy takie ochładzanie szyi pomaga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Dokładnie - moczenie wszystkiego ale SZCZELNE zapięcie kurtki i kasku.
M
![]() |
#5 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
![]() Cytat:
W tamtym roku jadąc tranzytem przez Kazachstan do Tadżykistanu przetestowałem wszystkie możliwe kombinacje. Z podniesiona szyba i opuszczoną blendą, otwartymi wywietrznikami, z zamknięta szyba i otwartymi wywietrznikami itp. Generalnie każda kombinacje. Najdłużej chłodno jest jak wszystko pozamykasz+kominiarka. Ok 1godz i 10 min. Z otwartymi wywietrznikami koło 30-40 min. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Olej w zbiorniczku wyrównawczym ukladu chłodzenia | panzer | Układ chlodzenia | 5 | 12.07.2012 00:29 |
Odpowietrzenie układu chłodzenia..jak?? | Daroo | Układ chlodzenia | 18 | 27.03.2012 22:24 |