![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
![]()
Szanowny Mirosławie...
Pierwszą afrykę kupiłem na 150tce. Jezdziłem dużo, opone zjechałem, nic się nie działo. Pewnie gdybym wiedział to co Ty to bym szybko zmienił na 140 ![]() Potem w innej afryce kupiłem nową 150 za przysłowiową flaszkę i też ją zjeździłem bezproblemowo. To o co chodzi? Założyciel tematu zapytał czy sie da? to ja mu z własnego doświadczenia piszę, że tak.
![]() |
#2 | |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 11 godz 13 min 13 s
|
![]() Cytat:
Da się, pewnie, że da się. Znam też inne, różne przykłady na to, że da się. Sumarycznie jednak, czy warto? Ja uważam, z doświadczenia, że nie. Inni mogą tego doświadczenia nie mieć i mogą też ganiać w nie wiedzy, a różnie się to może skończyć... Zdrówka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
![]() |
![]()
Kończąc tylko dodam że największa różnica jest nie przy jeździe na wprost i nie w łagodnych zakrętach ale w tych blisko zamknięcia opony.
Wtedy styk opony zbyt szerokiej maleje a w odpowiedniej jest utrzymywany. Czyli jeśli za szerokiej opony względem felgi ( z powodu jej zawinięcia) nie zamkniemy ...... to po co tą za szeroką stosować ?