Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18.12.2018, 17:14   #1
dzinks

dzinks's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: CRF1000L
dzinks jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 dni 18 godz 24 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jaskola Zobacz post
Komplet klim latitude można wyrwać w tym budżecie (mi się udało) nie jest sztywny. Jest bardzo wygodny i akurat do mojej budowy (wysoki, ale nie niedźwiedź) pasuje idealnie. Jak mierzyłem różne europejskie marki pewnie szyte w Chinach to jak starczało rękawa/nogawki to było 3xl i jeszcze jeden ja by wlazł do środka.
Spisuje się w offie i na długich podróżach? Bo napisane u nich na stronie że zestaw do podróżowania o raczej asfaltem.
Jak to wygląda u Ciebie z użytkowaniem?
dzinks jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.12.2018, 21:44   #2
Jaskola

Jaskola's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Wave 110i
Jaskola jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 3 godz 44 min 12 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał dzinks Zobacz post
Spisuje się w offie i na długich podróżach? Bo napisane u nich na stronie że zestaw do podróżowania o raczej asfaltem.
Jak to wygląda u Ciebie z użytkowaniem?
Hmmm... nie wiem jak latitude spisuje się w offie bo do offa dorzynam poprzedni komplet traverse. Jakbym trafił traverse w dobrej cenie to bym znowu wziął, ale udało się upolować latitude.
Latitude faktycznie wydaje się mieć bardziej szosowy krój, ma więcej kieszeni, jest bardziej dopasowana i jakaś taka bardzie elegancka .
Traverse jest bardziej luźna, workowata, niekształtna, ale założona na zbroję nie krępuje ruchów, można ją mocno porozpinać i nawet w duże upały nie przegrzewam się. Przez krój nie wyglada się w niej zbyt wyjściowo jeżeli komuś na tym zależy.

Co mnie zaskoczyło to latitude ma dużo mniejsze kieszenie na ochraniacze niż traverse. Nie wchodzą mi ochraniacze poziomu 2 forcefielda na ramiona i biodra, a z kolanami może być problem bo jest strasznie ciasno. Kieszenie dobrze mieszczą te malutkie ochraniacze d3o i tyle :/.

Spodnie traverse spokojnie zakładałem nawet na ortezy, muszę sprawdzić jak to jest z latitudami bo jeszcze nie próbowałem.
Jaskola jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.12.2018, 23:04   #3
Melon

Melon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 16 godz 19 min 20 s
Domyślnie

Ja jak zapełnię skarbonkę to kupię tę kurtałkę w jasnym kolorze https://www.motorus.pl/buse-adventur...y-p-97815.html .Miałem spodnie tej firmy model bormio 7lat/50kkm przebiegu,jeden szlif(ochraniacze b,dobre) i gdyby nie odpinana membrana jeżdził bym dalej.Tera mam rukke z odpinanym gore i kobita śmieje się ze mnie że zamieniłem siekierkę na kijek.Mam porównanie obu firm i nie widzę potrzeby przepłacać.Pisałem wątek czy może ktoś testował tę kurtkę ale cisza.

Zasady Postowania