![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Piast Kołodziej
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]()
To lepiej wykup sobie jakis assistance.. bo jak cos sie sypnie tysiac km od domu, bedziesz zalowal tej swojej niefrasobliwosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Oki, więc ożywiam temat jako że udało mi się zdiagnozować przyczynę. Nie obyło się przy tym bez wybebeszenia silnika, no ale co zrobisz. Od razu wszystkim dziękuję za cenne ale niestety nie celne wskazówki, otóż stało się najgorsze.Pewnie legenda bezawaryjnej skrzyni a aferce lekko zostanie nadszarpnięta ale nic nie mówię bo przyczyna nieznana. Poniżej zamieszczam fotosy jak to wygląda. przypomnę, że chodzi o czwarty bieg a dokładnie jego walenie w trakcie pracy. Toteż na fotosach ten właśnie 4 tryb. Jestem ciekaw dlaczego? . Wstępnie szanowne grono oceniło na wadę materiału ale ciekaw jestem co wy na to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
No i gwóźdź programu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
No cóż, wyjątek potwierdził tylko regułę. Którym jesteś właścicielem, ile ma przebiegu, i jaki stan rozrządu..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 6 godz 6 min 24 s
|
![]()
No cóż. Spójrzmy prawdzie w oczy. NIC NIE JEST WIECZNE. Nie jestem zdrajcą. Zwykły realista ze mnie
![]()
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
http://africatwin.com.pl/showpost.ph...4&postcount=17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
stuki puki i nie z suzuki | rambo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 31 | 20.02.2011 18:50 |
Kichanie plus stuki w serduchu | lacznik78 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 18.10.2009 19:13 |
stuki powyzej 4000 obr. rd03 | JackHarrer | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 80 | 30.05.2009 22:32 |
Stuki w serduchu | Xargo1 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 12.02.2009 11:28 |
Stuki z silnika | plakiet | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 26.08.2008 07:10 |