|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000 DCT
![]() Online: 2 tygodni 10 godz 9 min 42 s
|
![]()
Celem jest stworzyć trasę/podróż na podstawie tracka tak, żeby navi prowadziło mnie po niej a nie jedynie wyświetlało ścieżkę (czyli, żeby były komendy głosowe, informacja o skrętach, odległość do skrętu, wyliczenie czasu przybycia itd) a jednocześnie, żeby trasa była możliwie zbliżonym odwzorowaniem tracka jaki mam w gpx.
Zumo 595 nie ma niestety opcji prowadzenia po tracku. Wyświetla go jedynie na mapie i to dosyć słabo (cienka linia). Jest to mega upierdliwe, bo cały czas trzeba gapić się w navi i łatwo ominąć jakieś skręty itp. szczególnie jak się jedzie na stojaka po jakiś szutrach itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Używam zumo 390 i nie ma tam możliwości takiej jaką chcesz mieć czyli komendy głosowe na tracka (.gpx).
Po konwertowaniu w podróż jest tylko opcja kierowania na początek lub koniec tracka. Co mi też przeszkadza to to że ten track jest na mapie bardzo cienką linią. Ostatnio nawet nie mogłem dostosować koloru lini bo czasem to jest bardzo słabo widoczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
No i to jest mega lipa bo chciałoby się jechać konkretną trasą, dlatego chciałem tracka przepuścić przez basecamp i dać mu punkty pośrednie. Ogólnie wyszło na tyle, że linia jest taka jak przy podróży i podaje odległość do kolejnego punktu oraz zaznacza strzałki czasem na skrętach na samej linii (zawsze to lepiej niż ta cienka z gpx, której w ogóle czasem nie widać).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() W sumie niewiele się to różni od rysowania nowej trasy w basecamp. Jak się nie uda to trudno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
..podróż do Afganistanu | yeuop | Przygotowania do wyjazdów | 17 | 30.09.2013 12:31 |
Pilnie potrzebny ślad z Borów Tucholskich | AmberBamber | Mapy | 18 | 08.09.2012 23:17 |
Podróż marzenie | sambor1965 | Kwestie różne, ale podróżne. | 81 | 22.09.2011 16:03 |