![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 2 godz 40 min 48 s
|
![]()
Tak naprawdę to koszty remontu można określić dopiero po rozebraniu silnika i weryfikacji części. Sama góra silnika wyjdzie znacznie taniej niż całość ale jakbym miał robić dla siebie to wybrałbym remont.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Miasto: Białystok
Motocykl: CRF300R
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 9 godz 42 min 49 s
|
![]()
Miałem ten sam dylemat prawie 2 lata temu, kupno używanego silnika do trampka czy remont. TA 600 brał około 100 ml oleju na 100 km. Wybrałem remont, części kupował i silnik naprawiał polecony mechanik z Nowodworc, koło Białegostoku.
Odnalazłem kartkę z kosztami rozpisanymi przez mechanika: - tłoki z pierścieniami 1400 zł, - szlifowanie cylindrów + głowica 400 zł, - uszczelki pod cylinder 90 zł, - łańcuszki rozrządu 320 zł, - uszczelki pod głowicę 130 zł, - uszczelniacze zaworowe 100 zł, Łacznie 2440 zł + robocizna - niepamiętam ile, ale około 400 zł. Trampka oddawałem do remontu wczesną zimą, jadąc padał śnieg, a odebrałem z początkiem wiosny. Od remontu przejechałem niewiele bo około 7000 km, silnik cyka jak należy i jak dotąd jestem zadowolony z tego, że wybrałem remont. Wiem, że kasy trochę poszło, ale nie rozpatrywałem zmiany moto, stąd taka decyzja. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 21:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 22:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 12:23 |