|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Tu macie bubel, 2012 GSAdv, przebieg 65000, ponoć serwisowany zgodnie z książką, właściciel nawet członek klubu BMW, a firma pokazała środkowy palec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: Lc4e, Rd04N
Przebieg: 300 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 7 godz 26 min 33 s
|
![]()
Trochę poxipolu i bedzie jak nówka...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
Różne dziwne rzeczy widziałem w przeciążonych silnikach, ale czegoś takiego jeszcze nigdy ![]() W moim silniku (w gokarcie) wypadł pierścień segera, wysunął się sworzeń, przez kilka zakrętów walił po kanałach aż wreszcie wysunął na tyle, że zablokował silnik - efekt - pękł tłok. Tylko pękł tłok! I oczywiście cylinder nadawał się do szlifu, ale nic poza tym! Więc co tam się stało? Może rozkręciła się dolną cześć korbowodu (pokrywa)? I dalej to już efekt lawinowy. Naprawdę jestem ciekawy. ![]()
Wreszcie mam swój kawałek szczęścia w całym tym gównie dookoła ![]() Ostatnio edytowane przez Novy : 02.05.2018 o 20:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 5 min 8 s
|
![]()
to nie było 3000 obr/min, wyjątek i tyle. 2012 to dobry rocznik, a mniejsze czy większe buble to teraz produkują wszyscy, tak było jest i będzie. W BMW zawsze były ciekawe przypadki, ostatnio trafiłem na głuche stuki w jednym cylindrze po rozebraniu wszystko igła, tłok cylinder cały rozrząd a na zimno tłucze jak panewka lub luźny tłok głuche mocne uderzenia...
poszedł inny tłok i problem znikł oryginalny nie miał któregoś kąta pomiędzy płaszczem, denkiem a sworzniem !!! co powodowało ściąganie sworznia i tłukło o zabezpieczenie, rzucało korbą w bloki po rozgrzaniu gdy luzy się zwiększały było już cicho... z tego co czytam to trochę ludzi miało lub ma podobny problem a diagnoza BMW tak ma być ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 03.05.2018 o 08:31 |
![]() |
![]() |