![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: Zgierz
Motocykl: EXC 250 TPI
Przebieg: galanty
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 38 s
|
![]()
https://allegro.pl/oferta/nuetech-tu...ros-8591701579
Bo jak się kupi poszczególne elementy - czerwoną gumę - czarną dętkę - opaskę na felgę to wychodzi 70 zeta taniej. Tylko ta blacha, nie wiem czy ona jest konieczna do montażu, czy się da zamontować bez niej? Widziałem na instrukcji , że trzeba na końcu już po założeniu opony popsikać wodą z mydłem w celu uszczelnienia ![]() tutaj instrukcja jest: https://www.enduro24.pl/product-pol-...y-TUbliss.html EDIT: Krok po kroku, elegancko wytłumaczone, czego się nie zrozumie to się zobaczy / domyśli : https://www.youtube.com/watch?v=9Dw4_VsxN6A Ostatnio edytowane przez Marcinnn6 : 24.01.2020 o 00:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000 DCT
![]() Online: 2 tygodni 10 godz 9 min 42 s
|
![]() Cytat:
18" x 1,85"/2.15..... a w CRF1000 siedzi 18 x 4" Tubliss zajebisty ale do liścia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: Zgierz
Motocykl: EXC 250 TPI
Przebieg: galanty
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 38 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 19 godz 8 min 38 s
|
![]()
Takie pytanie żółtodzioba w temacie czy jak felga jest odpowiednia to zda to egzamin w takim klocu jak lc8? Doczytałem ze tubles lepsze rozwiązanie niż mousy. Oczywiście chodzi o jazdę po miękkim z mała dojazdówka. Rozumiem ze gdyby trzeba walnąc na strzała paręset kilosow po twardym to mogło by być słabo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 1 min 31 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Mam kilka uwag po zjechaniu 4 opon z tublissem:
Oryginalna taśma to fanaberia. Pierwsze założenie ok, trzymało powietrze w oponie ok tygodnia. Przy drugiej oponie poniszczyłem taśmę więc zamówiłem nową (40 zł.) Przy kolejnej oponie znowu pozadzierałem taśmę więc dałem trochę taśmy oryginalnej a resztę szeroką srebrną taśmą. Przy kolejnej już tylko srebrna. Ta taśma nie ma uszczelniać tylko chronić tublissa przed przebiciem szprychami. Po ostatnim założeniu powietrze uciekało dość szybko, pompowanie co 2 h. Powietrze uciekało przez szprychy. Nie chciało mi się od nowa zdejmować i zakładać więc wlałem do środka mleczko uszczelniające, rowerowe. Teraz trzyma tak że po tygodniu nic nie ubyło. W końcu można ustawić sobie precyzyjnie ciśnienie a nie dopompowywać codziennie. Tak więc jedyna wada tublissa została wyeliminowana. Polecam ![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 19 godz 8 min 38 s
|
![]()
2,5x18” nie będzie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Max 2,15
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Ludzie zakładali na 2,5” w 690 ale w specyfikacji jest faktycznie 2,15”.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Częstochowa
Motocykl: CRF 1000, RD07A
![]() Online: 1 dzień 20 godz 55 min 3 s
|
![]()
Mam pytanie techniczne czy dętkę z tubliss można włożyć do systemu traxy ?
|
![]() |
![]() |