Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04.11.2017, 07:40   #1
yeuop
nOOb

yeuop's Avatar

Motocykl: RD03
yeuop jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 6 godz 59 min 9 s
Domyślnie

Radarman, a jaki masz model tej Rukki?
Najdrozsza (ale czy najlepsza?) jest Nivala. Potem w normalnych cenach (taniej od Klima Badlands) jest kilka innych modeli: Armaxion, Apex, Kalix, Flexius.

Cezarus - nie smiej się z niego. Ja tydzień temu o ubraniach na motocykl nic nie wiedziałem i kierowałbym się tylko wyglądem. A akurat ten RST fajnie wygląda.
yeuop jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.11.2017, 15:11   #2
nabrU
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał yeuop Zobacz post
Radarman, a jaki masz model tej Rukki?
Najdrozsza (ale czy najlepsza?) jest Nivala. Potem w normalnych cenach (taniej od Klima Badlands) jest kilka innych modeli: Armaxion, Apex, Kalix, Flexius.
Mój model Rukki to Cosmic, już praktycznie niedostępny. Zastąpił go model Energater (w UK nazywany Navigator).

Jak będziesz coś brał to zwróć też uwagę jaka jest membrana, bo jest bardzo duża różnica między Goretex a Goretex Pro.
Goretex Pro w ogóle nie nasiąka wodą, bo membrana jest laminowana. Niestety ubranie jest bardziej sztywne (takie jakby pancerne) i chyba mniej przewiewne.
Zwykły Goretex to zazwyczaj membrana, która jest pod wierzchnią warstwą kurtki, więc kurtka podczas deszczu nasiąka. Powoduje to, że jest cięższa i dość szybko wtedy odczuwa się wrażenie zimna. Schnie też dłużej.

Jak już inni pisali, ciężko raczej znaleźć zestaw do wszystkiego na 4 pory roku. Tak więc zawsze znajdzie się jakiś minus.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania