![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Emek, wiem, ale to był normalny ból głowy ze zmęczenia. Jak dojechalem, stuknalem piwo, potem poimprezowalem z chlpakami z Katowic, co na Pik Lenina jechali i poszedłem spać.
Inna rzecz, ze mi to specjalnie upał nie przeszkadza ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 51 min 54 s
|
![]() ![]() Powolniak i Emek dobrze prawią. Z koszulą nigdy nie próbowałem ale mam swoją odmianę tej metody. Kiedy upał się zaczyna, moczę tylko szmatę którą mam na szyi. Kiedy jest naprawdę gorąco, szukam wody i po prostu "nawadniam" przód kurtki i spodni tak aż woda spływa. Zapinam się po szyję. Zależnie od temperatury, przez około pół godziny wzwyż mam jak w klimatyzowanym pomieszczeniu. Potem znów jest sucho i gorąco. Oczywiście trzeba pić nawet jak się wydaje że się nie chce ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: CRF 1000 L;WR 250R;KTM EXC200
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 3 godz 32 min 8 s
|
![]()
Miesiąc temu w Bułgarii mielismy między 35 a 40 stopni i pamiętałem żeby podopinać się dokladnie , w efekcie co postój regularne sikanie i minimalne zmęczenie. Raz na odcinku 100 km porozpinalem kurtkę i juz nie sikalem i jeść ani jechać dalej nie miałem siły. może to też trochę kwestia wagi tak jak pisał Emek , niecałe 70kg ale ewidentnie dopięte ciuchy robią swoje. Aha ciuchy mam jasne i też czuję różnicę jak poprzednio miałem czarne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
Mialem podobnie.Powyzej 33 st. sciagam zbroje bo wiecej grzeje niz chroni.A ze latam wylacznie bokami,wiec nie za szybko,to tylko bluza i duzo picia.To ppodstawa
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ubranie dla juniora 140 cm | musty | Ciuch Afrykańczyka | 0 | 20.04.2015 07:17 |
ubranie w tropiki | electro | Przygotowania do wyjazdów | 19 | 02.04.2013 21:58 |
Ubranie na +40 stopni | robinson | Ciuch Afrykańczyka | 7 | 08.06.2010 09:49 |