![]() |
|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
ok.
zatem tak. Sklepy ze śrubami u nas są. hurtownie także. Byłem i tu i tu. Nie ma w żadnych katalogach takiej śruby. Z tego co widzę po śrubie jaką dostałem od Hepco &Becker była ona raczej przetaczana, zatem nie brali oni nic co jest "fabryczne". Obecnie nie mogę Wam podesłać fotek, bo zwyczajnie towar jest u tokarza. Rzeczywiście palnąłem coś o anodowaniu, a przecież to stal a nie amelinium. Temat z przetaczaniem śrub podpowiedzieli mi włąśnie w sklepie specjalizującym się w śrubach. Zasadniczo można taki trzpień wytoczyć z kwasówki, ale koszt byłby chyba dużo wyższy. Na razie za dwie śruby M20 zapłaciłem coś ok. 17 PLN. Zobaczę ile skasuje mnie tokarz. Potem dam to do galwanizacyjnego pokrycia ocynkiem. Oczywiście najchętniej na złoto, ale cynkownia w pobliżu robi tylko srebrne. Twardość śrub M20 to 10.9 , zatem będę miał nieco mocniejsze niż oryginał od H&B, bo te były 8.8 . Motomax , napisz proszę co jeszcze mam objaśnić ,żeby było jaśniej. Może rzeczywiście czegoś nie widzę ? pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Jaworzno
Motocykl: CRF1000l
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 17 godz 9 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]() Cytat:
Proces galwanizacji elektrolitycznej śrub nie obniża twardości śruby,chyba że jest to proces galwanizacji termicznej czyli ocynk ogniowy wtedy śruba utraci swoją pierwotną twardość. Zanim coś napiszesz sprawdz dokładnie czy masz racje ![]() A z tą śruba to jest problem bo są ale na zamówienie tylko...,wiec na pewno szybszy i łatwiejszy patent z przetoczeniem istniejących.. Barkbusters wygląda to tak,a śruba jest 12,9
Honda XR-oholik ![]() https://www.facebook.com/Team-XR-Pol...4380265706363/ Ostatnio edytowane przez motomax : 29.06.2017 o 18:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kufry Hepco & Becker | Boski-Kolasek | Wszystko dla Afryki | 12 | 09.01.2011 11:09 |