![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: CRF 1000 L;WR 250R;KTM EXC200
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 3 godz 32 min 8 s
|
![]() Cytat:
W poprzednim sezonie pojechałem na Nordkapp i po tygodniu rozkleiła się wewnątrz, efekt był taki, że od dupy w dół miałem poduszkę napompowaną 20cm grubości, a plecami spałem na prześcieradle z tej maty. Nie skakałem po niej i nie ważę więcej niż 70kg. Dobrze że zabrałem folię NRC dla izolacji. Dziadostwo i tyle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
![]() |
![]()
Mój z lat 70/80ych jest nadal w pełnej sprawności w stanie idealnym .
Motogodzin użytkowania może nie ma mnóstwa ale gdy musiałem wyrzucić 2 materace współczesne z powodu rozklejanych szwów i pęknięć doceniłem tym bardziej PRLowski produkt z niepisaną gwarancją na pewnie z 50 lat. Jak systematycznie talkować to i dłużej. Bo kiedyś guma była gumą a nie jak teraz tworem z odpadów i resztek przerobionych na masę gumoplastikową.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 28.04.2017 o 22:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 23 godz 26 min 51 s
|
![]()
Używam od 3 lat śpiwora w wersji syntetycznej 4f ultralight. Kupiłem bo mało miejsca zajmuje, jest lekki i nawet zamawiając x2 nie odczułem finansowo. Na lato ideał. Jednak majówka w Rumunii czy to w Bieszczadach zweryfikowała możliwości śpiwora i teraz nosze się z zamiarem zakupu puchowego
![]() Myślę o Cumulusie LL300 i jak zwykle chodzi o masę plus względny komfort podczas snu w górach latem, na wiosenne eskapady na moto też pewnie bardziej zda egzamin. Napisałem w górach, bo wymyśliłem sobie dwudniowy trekking w Tatrach z noclegiem pod chmurką. Wziąłbym do tego tarpa, no i zastanawiam się co pod tyłek. Może ktoś z obecnych uskuteczniał wędrówki z plecakiem i mógłby coś podrzucić lajkowi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: DR650SE
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 5 godz 5 min 23 s
|
![]() Cytat:
Jakiego tarpa używasz? Możesz coś polecić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 23 godz 26 min 51 s
|
![]()
Tarpa dopiero zamierzam kupić. Póki co zbieram info. O hamaku nawet nie pomyślałem. Nie przewieje tyłka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 18:33 |