Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka

Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05.04.2017, 16:10   #1
sebol

sebol's Avatar

Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
sebol jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 47 min 42 s
Domyślnie

Już pisałem o tym, ale jeszcze raz....

Kiedyś do interkomu podchodziłem jako do zbędnego gadżetu, bo na cholerę mi rozmawiać z innym motocyklistą (chcę mieć święty spokój), na cholerę odbierać telefony, czy słuchać muzyki.
Zdanie to zmieniłem po pierwszym dalszym wyjeździe, a i jak gdzieś wokół komina później jechałem, a kolega miał coś kompatybilnego, to też zabierałem interkom ze sobą.

Telefonów w zasadzie starałem się nie odbierać. Muzyki też bardzo rzadko słuchałem, bo to trochę mnie rozprasza, a i jakość dźwięku ze świstem powietrza się miesza. Rewelacyjnie za to sprawdza się w logistyce, czyli ustaleniu bez co chwilę zatrzymywania się kiedy tankujemy, kiedy lub gdzie zatrzymać się na jedzenie, skorzystanie z kibelka, lub zrobienie sobie przerwy, bo ktoś przysypia lub coś z motocyklem się dzieje. Dobrze sprawdza się przy ostrzeżeniach o stojących patrolach, foto radarach, dziurach w drodze i innych mało przyjemnych lub niebezpiecznych sprawach.

Przy długich przelotach to taka mini kawiarenka, by pogadać o czymś ciekawym, lub choćby o przysłowiowej "dupie Maryny". Czas wówczas milej leci, a jak chcesz sobie pośpiewać, lub pozostać w świecie ciszy po prostu informujesz towarzyszy, że się rozłączasz.

Choć trochę kosztuje ogólnie POZYTYW !!

Ostatnio edytowane przez sebol : 05.04.2017 o 16:15
sebol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania