Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 24.02.2017, 12:46   #1
kudlaty

kudlaty's Avatar

Miasto: Offtock :-)
Motocykl: Quasimodo XL700
kudlaty jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 godz 32 min 57 s
Domyślnie

Evvil, weź jeszcze pod uwagę przy tworzeniu obudowy wentylację/odprowadzanie ciepła przez tablet, żeby Ci się nie ugotował. Przez szybę ekranu całe ciepło nie uleci, a i obudowę ciężko będzie wykorzystać jako radiator.
Stary 24.02.2017, 12:57   #2
Evvil

Evvil's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
Evvil jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
Domyślnie

Smartfony noszę w pancernych niewentylowanych obudowach i nic się nie dzieje. Tu też nie powinno się nic stać .

Projekt powolutku się rozwija. Wczoraj pierwsze szkice w CAD i pierwsze wydruki prototypowych chwytaków żeby sprawdzić samą zasadę działania mechanizmu. Paczka z amortyzatorami już idzie. Doszedłem też do wniosku że ma byc profi, więc na drukarce powstaną same prototypy, a po złożeniu całości niektóre elementy zamówię w CNC.

Poszedłem też o krok dalej - chcę zbudować uniwersalny pancerny uchwyt do szpeju elektronicznego - coś co będzie elegancko trzymać czy to Garmina, czy tablet czy telefon, da się zamontować na kierownicy albo na kokpicie i będzie posiadało pewien zakres regulacji umożliwiający ustawienie "kąta", wpinanie i odpinanie urządzeń będzie szybkie i proste, będzie amortyzować pewien zakres wstrząsów, umożliwi podpięcie ładowania a całość będzie ważyła rozsądną ilość dekagramów .

Wczoraj powstał mechanizm umożliwiający zaciskanie się na dowolnym kształcie z bardzo dużą siłą. Teraz pracuję nad blokowaniem samego zacisku i mechanizmem zwalniającym.

Jak na humanistę z wykształcenia uważam że idzie mi nieźle - ale to pewnie dlatego że nie wiem że niektórych rzeczy się nie da
Evvil jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24.02.2017, 13:04   #3
krakus

krakus's Avatar

Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
krakus jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 25 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Evvil Zobacz post
Smartfony noszę w pancernych niewentylowanych obudowach i nic się nie dzieje. Tu też nie powinno się nic stać .
tablet może być wystawiony na słońce, podłączone ładowanie cały czas, więc ciepła będzie dużo więcej.
Miałem problemy z telefonem w uchwycie na szybie samochodowej, z podłączoną ładowarką. Grzało go słońce i odmówił ładowania.
krakus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24.02.2017, 13:06   #4
Nynek

Nynek's Avatar

Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Nynek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 2 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał kudlaty Zobacz post
Evvil, weź jeszcze pod uwagę przy tworzeniu obudowy wentylację/odprowadzanie ciepła przez tablet, żeby Ci się nie ugotował. Przez szybę ekranu całe ciepło nie uleci, a i obudowę ciężko będzie wykorzystać jako radiator.
Dość istotny problem .. tablet samoczynnie będzie odłączał ładowanie w przypadku nadmiernego nagrzania, także w upał nie będziesz miał ładowania.
Nynek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania