![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Offtock :-)
Motocykl: Quasimodo XL700
![]() Online: 3 tygodni 2 godz 32 min 57 s
|
![]()
Evvil, weź jeszcze pod uwagę przy tworzeniu obudowy wentylację/odprowadzanie ciepła przez tablet, żeby Ci się nie ugotował. Przez szybę ekranu całe ciepło nie uleci, a i obudowę ciężko będzie wykorzystać jako radiator.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Smartfony noszę w pancernych niewentylowanych obudowach i nic się nie dzieje. Tu też nie powinno się nic stać
![]() Projekt powolutku się rozwija. Wczoraj pierwsze szkice w CAD i pierwsze wydruki prototypowych chwytaków żeby sprawdzić samą zasadę działania mechanizmu. Paczka z amortyzatorami już idzie. Doszedłem też do wniosku że ma byc profi, więc na drukarce powstaną same prototypy, a po złożeniu całości niektóre elementy zamówię w CNC. Poszedłem też o krok dalej - chcę zbudować uniwersalny pancerny uchwyt do szpeju elektronicznego - coś co będzie elegancko trzymać czy to Garmina, czy tablet czy telefon, da się zamontować na kierownicy albo na kokpicie i będzie posiadało pewien zakres regulacji umożliwiający ustawienie "kąta", wpinanie i odpinanie urządzeń będzie szybkie i proste, będzie amortyzować pewien zakres wstrząsów, umożliwi podpięcie ładowania a całość będzie ważyła rozsądną ilość dekagramów ![]() Wczoraj powstał mechanizm umożliwiający zaciskanie się na dowolnym kształcie z bardzo dużą siłą. Teraz pracuję nad blokowaniem samego zacisku i mechanizmem zwalniającym. Jak na humanistę z wykształcenia uważam że idzie mi nieźle ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 25 min 59 s
|
![]() Cytat:
Miałem problemy z telefonem w uchwycie na szybie samochodowej, z podłączoną ładowarką. Grzało go słońce i odmówił ładowania. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 2 min 22 s
|
![]()
Dość istotny problem .. tablet samoczynnie będzie odłączał ładowanie w przypadku nadmiernego nagrzania, także w upał nie będziesz miał ładowania.
|
![]() |
![]() |