![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Białobrzegi - Gliwice
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 dni 17 godz 37 min 0
|
![]()
Wiadomo już coś więcej z tym wałkiem? będą jakieś zdjęcia i opinie? gdyż czekam z niecierpliwością na rezultaty i zastanawiam się czy będę mógł przeprowadzić remont w ten sposób również u siebie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 19 min 53 s
|
![]()
jeżeli kwestia dorobienia wałka jest jeszcze aktualna to mam dobrą wiadomość, oddzwonił dziś do mnie klient, który dorabiał jak wcześniej wspomniałem całą falnsze tylnego dyfra do XV1100 i ma podesłać mi numer telefonu do jednego z właścicieli firmy, która mu to dorobiła.
Dowiedziałem się tylko tyle, że firma ta produkuje narzędzia precyzyjne i w zasadzie nie dorabia niczego na indywidualne zamówienia kontakt jest prywatny więc klient ma zadzwonić i dogadać i jak będzie zgoda to może przekaże jednej osobie z forum aby to pociągnęła dalej: Odnośnie dorabiania flanszy to wiem, że samo wykonanie elementu trwało b.krótko bo kilka dni ze wszystkim jednak ulepszanie powierzchni robią aż zbierze się cały piec czy coś takiego i może to potrwać do 1-mca odnośnie flanszy dyfra to nowe z Yamahy klient ukręcił 2szt. (zawsze padał wielowypust) obecnie dorobiona jest nie do zdarcia ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 20.01.2017 o 22:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Uszczelniacz wałka zdawczego? | Kishon | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 22 | 23.03.2014 21:11 |
Zimmering wałka RD07 | Kojot | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 1 | 11.04.2013 10:17 |