![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Motocykl: XChallange
![]() Online: 6 dni 2 godz 25 min 10 s
|
![]()
robiłem po aslfacie w kazachstanie 600-800km dziennie. po prostu, z miasta to miasta.
wyglądało to 3 lata temu tak: http://moto.elban.net/2013/07/05/rze...skich-drogach/ drugi raz bym tego nie przejechał, wolałbym się skupić na południu. Step ma to do siebie, że jest fascynujący przez pierwsze 100 km a potem jest przeraźliwie nudny - i jak dla mnie, czy jadę po aslfacie czy miałbym jechać szutrem to jest tak samo (nie)ciekawe. polecam też dolinę karakol, zwłaszcza po kirigiskiej stronie. edit: sugerowałbym wyjazd w czerwcu, gdy dni są straaaaasznie długie. edit 2: przejechałem w trzy tygodnie prawie 10 tyś km. różnica jest taka,.że ja jechałem tylko w jedną stronę, niemniej miałem kilka (5-6) takich przystanków gdzie spałem dwie noce w tym samym miejscu. za to przed 10 wstałem chyba raz. ![]() Ostatnio edytowane przez ofca234 : 30.12.2016 o 10:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jestem, jestem
i powiem od razu ... to jest fizycznie nierealne w założonym przez Ciebie czasie. Zakładając średnią 500 km dziennie, przez 23 dni zrobisz 11.500 km. Na objechanie założonych punktów potrzebujesz 14 000 - 15 000 km. Te 500 km dzienne, ( mówię o średniej ) to jest tylko jazda, a gdzie czas na zwiedzanie, oglądanie tego co sobie założyłeś ? Każdy odjazd w bok, to ( trudno mówić o stracie ) konkretne zmniejszanie czasu na pozostałe cele. Celów masz bardzo dużo i w dodatku mocno oddalonych od trasy głównej, tranzytowej. Ja, na to co Ty sobie założyłeś, potrzebował bym około półtora miesiąca, zakładając, że nie będzie po drodze żadnych "przygód". Ja, planując moje wyjazdy, wybieram sobie jedno, konkretne miejsce do którego chcę dotrzeć i to miejsce jest celem. Reszta, czyli wszystko to co warto zobaczyć "po drodze", jest jakby przy okazji, jeżeli warunki na to pozwolą. W wolniejszej chwili, bardziej szczegółowo zapoznam się z Twoją listą i powiem Ci, z czego bym zrezygnował, żeby program, stał się bardziej realny. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kazachstan-Kirgistan; trochę info mi potrzeba :). | BartekJ | Przygotowania do wyjazdów | 24 | 11.08.2016 13:08 |
Rumunia przez Słowację i Węgry - pytanie o drogi płatne | BIAŁY | Przygotowania do wyjazdów | 32 | 02.07.2015 13:22 |
Kirgistan 3.08 - 15.09 | soli | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 18.06.2015 09:09 |
Kirgistan | Adam | Kwestie różne, ale podróżne. | 81 | 21.03.2009 23:12 |