![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Podepnę się pod elektryczny temat, chociaż mam trochę inny problem.
Dziś miałem dziwny , chwilowy zanik prądu. Po krótkiej trasie ok 180 km i postoju ok 1,5 h, motocykl po opaleniu zgasł. Przy kolejnej próbie odpalenia okazało się że jest całkowity Black out. Kontrolki martwe, rozrusznik nie kręci, światła nie świecą, trip leży. Już myślałem o demontażu boczków i sprawdzaniu bezpieczników i całej reszty ale po kilku próbach włączenia zapłonu moto ożyło, trip trzymał wszystkie ustawienia. Czy ktoś miał taki przypadek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 3 dni 21 godz 47 min 13 s
|
![]()
Obstawiam że masz walniętą celę w aku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Miasto: dolny śląsk/dania
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 dni 13 godz 6 min 28 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
DRZ 400 mało prądu | Andrzej_Gdynia | Inne - dyskusja ogólna | 10 | 15.09.2013 23:42 |
Brak luzu | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 10.07.2011 07:53 |
Pobór prądu w spoczynku, | Glass | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 26.04.2011 14:56 |
brak prądu, regler, spalone wszystkie zarowki | premislauss | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 27.03.2009 11:48 |
Przerwy w dostawie prądu | orfi | Układ elektryczny i zapłonowy | 17 | 29.08.2008 15:24 |