Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.08.2016, 03:13   #1
spider2you

spider2you's Avatar

Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
spider2you jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
Domyślnie

Mam rogala od EX1 i ze steleżami też się zakłada bez problemu, tylko zawsze za dużo zabieram gratów i mi miejsca brakuje
Mam sakwy i to jest fajna opcja. Zrobiłem 2 sakwy i rogal i na prawie 2 tyg. się dało.
Stary 06.08.2016, 19:56   #2
Stig

Motocykl: RD03
Stig jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 42 min 51 s
Domyślnie

Dzięki za kolejne cenne rady. Rzeczywiście duży tankbag to może być problem. Stać będę pewnie co najmniej z 40% czasu.

Z drugiej strony na zachodzie WR 250 r to motocykl coraz częściej wykorzystywany jako adventure bike. Wielokrotnie widywałem w necie obładowane WR'ki z kuframi (moim zddaniem to już przesada), z kuframi centralnymi, tankbagami, wysokimi szybami itp.

Stelaż był konieczny bo w WR'ce z prawej strony bardzo mocno wystaje wydech. Gdybym założył na to rogala bez stelaża to z prawej strony taki rogal wystawał by o jakieś 20 cm mocniej niż z lewej przez co mocno mógłby zmienić się balans motocykla. Dlatego dorobiłem stelaże. Bagażnika nie mam i nie wiem czy w ogóle będę robił - w opcji rogal + sakwy boczne wydaje się zbędny - czyż nie ?
Jakiego rogala i jakie sakwy byście polecili ? Przewinęło się już coś o Leoshi...

Pozostaje problem tankbaga - rzeczywiście może być upierdliwy przy staniu. W związku z tym polecalibyście jakieś mniejszy (tu prosiłbym o konkretny model) czy w ogóle z niego zrezygnować, pozostawiając balans zbyt bardzo na tyle ?
Stig jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.08.2016, 20:34   #3
torak

torak's Avatar

Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
torak jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 godz 14 min 51 s
Domyślnie

W LC 8 mam taki (dedykowany) i nie miałem problemu w jeździe na stojąco.
torak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania