Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 29.07.2016, 12:57   #1
sebol

sebol's Avatar

Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
sebol jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 7 godz 45 min 10 s
Domyślnie

Przy glebie (czego nawet przy turystyce wykluczyć nie można) lub nawet położeniu motocykla kufer się odkształca, lub jest tak zdewastowany, że stanowi problem co zrobić z rzeczami w nim przechowywanymi. Nawet jak go naprostujesz traci szczelność (tak było z moimi). W deszczu moknął śpiwór ( wież mi, że po całym dniu jazdy w deszczu mokry śpiwór potrafi człowieka jeszcze bardziej wk...) i ciuchy. Jak wspomniała zaczekaj przez kufer może dojść do kontuzji nogi ( czego na ostatnim wyjeździe doświadczył kolega). Jak są kiepskie mocowanie potrafią się pourywać.

Na kolejny wyjazd wrócę do worków lub spróbuję z sakwami. Sakwy są o tyle lepsze od worków, że jeśli jedziesz dalej i zabierasz dodatkowe opony kładziesz je na kanapie pomiędzy sakwami. Do Mongolii jechałem z workami na których miałem 2 opony i namiot. Powstaje z tego mała piramidka pogarszająca właściwości jedne motocykla.
Stary 29.07.2016, 13:42   #2
calgon

calgon's Avatar

Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
calgon jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
Domyślnie

Temat z cyklu co lepsze BMwe czy Honda.Niech kupuje i doświadcza sam!

Zasady Postowania