![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Co miesiąc system dyma mnie na 1300 zł z tytułu zus. Po 20 latach prowadzenia działalności gospodarczej wypiepszyłem kupę kasy i gówno z tego mam. Ojciec kolegi który od 1992 roku był na działalności w październiku przeszedł na emeryturę i dostał całe 1200 zł ! Tak samo działają ubezpieczenia a wypłata odszkodowań i dochodzenie swoich praw w razie W to temat dla wyspecjalizowanych prawników za grubą kasę.
Jadąc w pizdu bądź 10 x bardziej ostrożny niż jesteś na co dzień. We wrześniu była akcja w Wołowcu jak terenówka zrobiła rolkę na podjeździe pod połoninę, niby 150 km w linii prostej od naszej granicy a zasady podobne jak w Algierii, dziś jesteś, jutro cię nie ma i nikt tam za tobą nie płacze, jak się przekręcisz.
![]() |
#2 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Jorge, mi zostało trzy może cztery lata pracy jeszcze, więc dam radę i mam w dupie emeryturę z zus. Denerwuje mnie jak patrzę na żuli pod sklepami co chleją za kasę z pomocy społecznej z naszych podatków i składek. A potem jeszcze leczą ich za free na intensywnej terapii, jak zaczynają gnić od środka, zamiast przeznaczyć te fundusze na leczenie tych co naprawdę potrzebują. Schodzimy na temat nie związany z ubezpieczeniem, zus był tylko przykładem.
Zdrowia.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Południe
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 godz 5 min 13 s
|
![]()
No właśnie... to nie o to chodzi, żeby było po taniości ale żeby działało jak należy w razie zdarzenia. Zgadzam się, że przy budżecie wyjazdu 5-7 tys. stówka czy dwie nie robi żadnej różnicy. Chodzi mi o to skąd mieć pewność, że to czy inne ubezpieczenie zadziała jak należy, kiedy nie daj Boże coś się wydarzy. Tak jak Adam napisał: nie ma zbyt wielu, którzy to sprawdzili, więc trudno mieć jakąkolwiek pewność...
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak bezpiecznie trzymać kasę podczas wypraw? | Miedziany | Przygotowania do wyjazdów | 23 | 17.11.2013 14:55 |
Wizualizacja prędkości podczas jazdy | sizyrk | Układ elektryczny i zapłonowy | 18 | 13.03.2013 20:59 |
gasnie podczas jazdy | temek | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 5 | 08.06.2011 17:39 |
Gaśnie podczas jazdy w deszczu | klanol | Układ elektryczny i zapłonowy | 16 | 07.05.2010 21:55 |