![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 20 min 30 s
|
![]()
Tak się porobiło, że przesiadłem się na XT 660R na jesieni (po TA i AT) i (postaram się byc obiektywny)
plusy: - waga (po przesiadce duża różnica) - spalanie (około 5 l ale podobno da się i 4 l/100 km uzyskać) - niełamliwe plastiki i właściwie wszystko na wierzchu co przy serwisie szybko da się docenić - poręczność - łatwość manewrowania w porównaniu z AT a nawet z TA zauważalna - przy dbaniu - niezajebliwy silnik - duża dostępność części i akcesoriów - duże przebiegi pomiędzy serwisami - brak gaźników (dla mnie zaleta) - na świecie łatwy dostęp do części (popularny silnik i sam motocykl) - hamulec przedni - działa jak należy minusy: - gorsza pozycja na stojąco (po upgradach jest dużo lepiej ale nadal nie jest tak komfortowa jak w AT po takich samych zabiegach typu podwyższenie kierownicy i wymiana tejże samej) - ażeby ten motocykl był przygotowany do jazdy w terenie, trzeba zainwestować w dodatki (u mnie jakieś 4 k PLN choć nie wszystko było niezbędne ![]() - dla mnie - wygląd - hamulec tylni - działa raczej zero - jedynkowo ani plus - ani minus: - singiel a więc bardziej "narowisty" i bardziej 0-jedynkowo oddający moc - zawieszenie takie jak w AT ale waga 40 kg mniejsza - moc prawie jak w AT ale singiel i masa 40 kg mniejsza - w oryginale (po przeróbkach jest ochrona jako - taka) brak ochrony przed wiatrem ale dobre chłodzenie w upały - światło na lagach - niby świeci tam gdzie skręcasz kierownicę ale problem z np. modyfikacjami przodu (owiewka boano itp) Ma swoje "furie" (gumy zabieraka, uszczelniacze lag) ale to do ogarnięcia i nie słyszałem o dolegliwościach innych (o ile się dba). Jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przeszczep pieca z Trampka 700 - luźna dyskusja | qbz | Wszystko dla Afryki | 5 | 15.04.2015 18:11 |
sprzęgło - luźna klamka po zdjęciu sprzęgła | oleś | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 13 | 07.10.2014 14:22 |