![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 2 min 56 s
|
![]()
Ok. Rozbudziliście we mnie tym wątkiem potrzebę ponownej eksploracji Kaukazu. Przez Turcję nie mogę jechać, wobec czego mam pytanie?
Którymi przejściami granicznymi można wjechać z północy od strony Rosji do Gruzji ? W 2014 granica koło Kazbegi była zamknięta, a granica od strony Morza Czarnego była nieprzejezdna gdyż droga była zakryta ( zamknięta z powodu osuwiska) Internety milczą na ten temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 17 godz 41 s
|
![]()
W 2015 r wjazd bezpośredni do Gruzji tylko przez Kazbeki. Przejście z jakiś tam względów (oficjalnie skutki powodzi i remont drogi) było czynne z tego co pamiętam w godz 05-20 czasu rosyjskiego. Druga opcja to wjazd przez Azerbejdżan, ale tu dodatkowo trzeba wizę azerską, za to po drodze Czeczenia i szczególnie wart zobaczenia Dagestan.
Wyjechać teoretycznie można z Gruzji czarnomorską riwierą via Abchazja-Soczi. Ludkowie stadnie "spuszczają" się nad Gruzją+odrobinę Armenii, przez co kuleje info o innych pewnie równie ciekawych kierunkach kaukaskich. Taka moda. Może i dobrze... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 2 min 56 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]()
Nynek napisal
Cytat:
Zdarza sie,ze rpzejscie jest czaami zamkniete- na drodze po stronie gruzinskiej zdarzaja sie czasami osuwiska kamieni/blota. W czerwcu 2014 byla duza lawina, przejscie bylo zamkniete rpzez okolo 3 tygodnie. Od strony Morza Czarnego mozna wjechac z Gruzju do Abchazji. Jdnak Gruzini uwazaja, ze Abchazja jest ich utracana prowincja i nie uznaja przejscia Abchazja- Rosja. Jezlei przekroczysz to przejscie to ejst to traktowane przez Gruzinow jako nielegalne przekroczenie granicy
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 16.12.2015 o 23:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Koniec lipca 2014...Gruzja, Armenia, może Irak... | olecki79 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 09.07.2014 11:12 |
Gruzja Azer Armenia, wrzesień +/- tydzień - ktoś jeszcze? :> | Olek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 08.08.2011 23:46 |