|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Wiem i google chciało to wyświetlać na bieżąco na okularach. Produkt działał i znajdował się w fazie testów - i z jakiegoś powodu został na telefonach i nikt na bieżąco nie męczy mózgu nadmiarem informacji.
źródło wiki "W kwietniu 2012 Google ujawnił pierwsze szczegóły dotyczące Google Glass. Początkowo premiera zaplanowana była na koniec roku 2012[3]. Jednak wprowadzenie na rynek przełożono na koniec roku 2013 lub początek 2014[4]. Na początku 2013 roku wersje testowe trafiły do wybranych deweloperów[5]. Wiadomo, że okulary będą miały funkcję wysyłania dźwięku bezpośrednio do czaszki, z wykorzystaniem przewodnictwa kostnego i bez użycia słuchawek[5]. 19 stycznia 2015 sprzedaż Google Glass w wersji Explorer została zakończona." PS. pewnie testerzy po kilku dniach moczyli sie w nocy ![]() Ostatnio edytowane przez zombi : 10.12.2015 o 21:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
jest różnica, że okulary musisz mieć, a przecież nie każdy je nosi i chce nosić, a zakładać je, tylko po to by porozmawiać?
W myśliwcach HUD jakoś się sprawdza i piloci nie narzekają. Wyobraźcie sobie GPS wyświetlanego czytelnym obrazem, że masz wrażenie, że to na asfalcie Ci się te strzałki zapalają gdzie masz jechać i odnosisz wrażenie że to na drodze także masz wyświetlone napsiy oznaczające nazwę miejscowości, odłegłści i czas, ba, nawet na boki nie trzeba się rozglądać szukając nazwy ulicy - bo masz to na bierząco. - ja bym nie pogniewał się na taki kask z szybką HUD. Ważne, by wyświetlało te informacje które chcemy, resztę sobie właczymy kiedy będzie potrzebne. czasami jest lepiej gdy taki informatyk się bierze za robotę - bo ten nie wie, że się nie da ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Akurat ten argument jest słaby. Piloci myśliwców to inna rasa człowieka. Poznałem kiedyś ruskiego pilota wojskowego i pojeździłem z nim autem po mieście. Opowiadał mi że największy odsiew wcale nie jest na zdrowiu, tylko zdolnościach muzgu np. do jednoczesnego śledzenia 16 obiektów w przestrzeni. Chyba nie blefował sądząc po tym jak widział i śledził auta w ruchu miejskim.
Długo powiadać, ale wyglądało to tak jak by przejechać na czerwonym przez ruchliwe skrzyżowanie. Tu przyhamował, lekko gazu wszystko na centymetry, a ja część aut widziałem w ostatniej chwili. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zrośnięty.
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 4 dni 5 godz 48 min 9 s
|
![]()
Ale z Was zrzędy, giwery źle, kaski z wyświetlaczem też źle...
![]() Pomysł z okularami wewnątrz kasku nie jest najlepszy, ale pewnie nie mieli kasy na prototyp z HUD-em na szybie kasku. HUD to już nie jest tylko wojskowa technologia, robi się to w luksusowych brykach. Myślę, że się sprawdza całkiem dobrze i na szybie kasku też będzie działać. HUD-a w aucie można patentem zrobić przez aplikację w telefonie, ale działa tylko jak jest ciemno. Telefon z włączonym programem kładzie się przy szybie, w ciemności widać odbite światło i obraz z np. nawigacji.
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
Zombi, wcale nie inna rasa. Po prostu trzeba mieć predyspozycje, jak do wszystkiego. Reszta to trening. Między innymi HUD pozwalał śledzenie celów przez jednego człowieka i skupieniu się na pilotowaniu.
Edyta: Moja teściowa ma takie zdolności - obserwować 16 osób na raz. A nie jest pilotem myśliwca. Ostatnio edytowane przez Ziarko : 11.12.2015 o 13:34 Powód: ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kaski Arai | wrubel | Kaski | 2 | 13.03.2012 19:03 |
Kaski FOX | karlos | Kaski | 1 | 02.06.2010 22:50 |
Kaski z UK | Andrez | Kaski | 15 | 03.11.2009 23:13 |