![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() |
![]()
Co ciekawe różnica w mocy między spalaniem pięć z hakiem a siedem jest raczej znikoma.
No ale skoro u ciebie jest tak tanie paliwo to jak wpadnę to mi zatankujesz Afryczkę ![]()
![]() |
#2 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport BMW F650 GS
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 51 min 2 s
|
![]()
Ja na swoim tripmasterze ustawiam 400 i po tej wartosci szukam stacji i mam paliwa na jakies 50 km. Leos ladnie siedzi i gada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
[QUOTE=sizyrk;437217]Ja na swoim tripmasterze ustawiam 400 i po tej wartosci szukam stacji i mam paliwa na jakies 50 km. Leos ladnie siedzi i gada
![]() Nawet jak masz 10 litrow w garbie? ,-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport BMW F650 GS
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 51 min 2 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
![]() |
![]()
Wczoraj dzwonił do mnie kolega z trasy że mu trampek przestał jechać a dodatkową wskazówką było ostatnio podwyższone spalanie.
Diagnoza oczywista, zapchany filtr powietrza. Mimo że jak twierdził niedawno zmieniał. Opukał, wydmuchał , lekko naderwał papier i pojechał dalej. Ostatnio przebiegi do zapchania filtra powietrza zdecydowanie spadły. Kiedyś zdarzyło mi się 18tys na filtrze zrobić, ostatnio wyszło 4.5tys a na jednym ledwo 1.5tyskm. Dlatego sprawdzajcie ich czystość jak tylko średnie spalanie podniesie się 0.5-1ltr/100. Grzebanie w gaźnikach czy zaworach zostawcie na później. Różnica czysty-brudny spokojnie może sięgnąć 1.5 litra.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czy jest możliwe że padnięty regler robi zwarcie? | Vooytas | Układ elektryczny i zapłonowy | 2 | 02.06.2008 17:03 |