![]() |
|
GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Wieczór
Kiedyś robiło się to tak: Najpierw GPSMapEdit. Otwierasz mapę *.img, względnie kalibrujesz sobie skan mapy wektorowej np w Ozi. Potem dodajesz/kasujesz elementy, exportujesz do formatu *.mp Potem już tylko cGPSmapper i masz piękne *.img ![]() A jak nie potrzebujesz wektorówki to pewnie z pod MapEdita da się wydrukować. Teraz są może prostsze "myki", ale lata już swoje mam, nie chce mi się a i necie map dostatek. Pozdrawiam rr Ostatnio edytowane przez rrolek : 19.06.2015 o 22:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 47 min 37 s
|
![]()
Rolku..Chodzi o wydrukowanie papierowej mapy Borżawy.. W dzipkach mamy już różne ale co papier to papier....Mamy już dostępną propozycję mapy
http://rugala.pl/blog/2014/03/borzawa-mapa/ Ale ma mało trochę ścieżek... I chcieliśmy do tego nieco dołożyć.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Dobra Noc
Jak ma być super dokładnie to plik masz. Siatka jest. 1. Skalibrować w Ozi 2. Otworzyć w (*.map) 3. Dołozyć co się ma z plików (np. ślady) względnie wcześniej zrysowane z innych "podkładów" drogi/ścieżki. Nie mam na kompie z którego piszę GPSMapEdita więc do końca pewien nie jestem jak to co się dostanie wyexportować do pliku graficznego. Są tu mądrzejsi, niech Ci pomogą. Jak ma być mniej dokładnie (np do druku) to dorysuj w jakimś programie graficznym i po rybach. Zawsze użytkownik może zapytać tubylca, czy to aby tam lub tu. Jak ta mapa jest typowo turystyczna (nie na podkładach Gławnego Mapsztaba CCCP czy starych WIG) to i tak założył bym że mało dokładna. Pozdr rr |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Witam
Oj skleroza, skleroza. coś mi się pop..ło. Poprawnie działasz tak: 1. Potrzebny OziExploler 2. Kalibrujesz mapę. 3. Dodajesz tracki które chcesz pokazać na mapie. (w mojej starej wersji Oziego otwiera tylko w formacie *.plt). Definiujesz ich kolor, grubość itp) 4. Drukujesz do pliku (w wersji pełnej jest opcja zapisu tekiej mapy jako *.bmp, ja mam triala) Pozdr rr |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 47 min 37 s
|
![]()
Rolku...chcę z jednej mapy wydobyć ścieżki(nie tracki) i włożyć do innej..A potem wydrukować.Naniesienie naszych śladów ,tracków nie jest problemem.Raczej chodzi o to jak z Brainstorna wyselekcjonować siatkę scieżek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mapy fotoradarów | Navaja | Zastosowanie praktyczne | 2 | 19.07.2013 21:38 |
Mapy Polski do Igo | czosnek | Mapy | 13 | 30.06.2011 10:54 |
GPS-mapy??? | firefighter80 | Wszystko dla Afryki | 26 | 07.08.2010 19:00 |