![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() |
![]()
Czy dobrze zrozumiałem że chcesz nasączać filtr papierowy , mam nadzieje że się przesłyszałem.
Jak sobie zapchasz papier psikadłem to oczywiście będziesz miał podciśnienie że hoho a spalanie spokojnie 10 osiągnie o ile w ogóle dasz radę gdziekolwiek pojechać. Psikadła stosuje się tylko do gąbkowych jak np. nicniefiltrujący K&N. Robiłem testy , gdzieś pewnie to znajdziesz, i jedynym filtrem czyszczącym powietrze na akceptowalnym poziomie jest papierowy , nawet gąbkowy o grubości blisko 1.5 cm czy to suchy czy nasączony sprawował się zdecydowanie gorzej. O K&N z jego ledwie 2mm grubością nie chce mi się nawet pisać. Chociaż nie , jest to idealny filtr dla chcącego zajeździć silnik. Albo cos w takim razie źle zrozumiałeś , albo źle nam to przedstawiłeś albo jak przedmówcy napisali jak najszybciej zerwij kontakty z tym którego niechcący nazwałeś "mechanikiem".
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Papierowy filtr powietrza kontra gąbkowy | Dzieju | Regularne czynności serwisowe | 27 | 05.04.2014 11:55 |
Filtr powietrza | Babel | Uklad paliwowy i wydechowy | 66 | 16.10.2010 18:28 |
filtr powietrza? | kamol | Regularne czynności serwisowe | 22 | 27.05.2008 10:52 |