![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 44 min 12 s
|
![]()
Doskonale wiem co oznacza jazda w deszczu. Jeżdżę już czwarty sezon, kondona kupiłem 6 miesięcy temu, a ciuchy z membranami kupiłem w przeciągu ostatnich 3 miesięcy
![]() ![]() Z ciekawostek podam, że właśnie sprawdziłem membranę. Woda od strony siateczki nie przedostała się na drugą stronę. Teraz kilka godzinek woda postoi na stronie ceratowej. Jak ta nie puści, to będzie śmiech ![]() PS: druga strona membrany puściła znikome ilości wody. Czyli niby strony są prawidłowe, ale cerata jest tak niepoślizgowa, że wkładanie rąk w rękawki wymaga skupienia i pilnowania, by rękawy koszulki/bluzy się nie podwinęły. Coś z tym trza będzie po powrocie zrobić.
BRW 1991 I tak wszyscy skończymy na mineralnym. | Powroty są do dupy. | Trzy furie afrykańskie: pompa, moduł, regulator. Czy jakoś tak... | Pieprzyć owiewki ![]() NIE SPRZEDAM! ![]() Ostatnio edytowane przez wieczny : 16.04.2008 o 21:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RENIA
Miasto: Lubartów
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 22 godz 31 min 57 s
|
![]()
Właśnie dostałem kurtkę. No u mnie membrana hehe tzn ta folia jest od strony ciała tak jakby i wydaje mi się że to nie jest zrobione przez przypadek. Szwy a raczej klejena są zawsze po wewnętrznej stronie wiec tak jak napisalem wczesniej to jest po prostu takie ulepszenie w nowym modelu hehe
![]() |
#3 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeca mambrana zupełnie nie tak działa ![]() ![]() Tu chodzi o przepuszczanie wilgotnego powietrza. Znaczy się o kierunkowy przepływ wilgotnego powietrza na zewnątrz - cos jakby ruch wilgoci napędzany parciem osmotycznym. Znajde chwilę to poszukam jakies mądre linki, ale generalnie bez róznicy temperatur po obu stronach nie wywołasz działania membrany. A zalewanie jej wodą to strata czasu - chyba że chcesz ją wyprać ![]() ![]() Zdrowia! ![]() P.S. No to mamy pierwsze szukanie. Wyniki są z tąd A tam w skrócie stoi tak, że GORE-TEX to po prostu siatka z otworkami mniejszymi 20000 razy od kropli wody - i dlatego jest wodoszczelna i wiatroszczelna. No i że te otworki sa 700 razy większe od cząsteczki pary wodnej więc szmata "oddycha". Nic o kierunkowym przepuszczaniu nie piszą. Amen Ostatnio edytowane przez Pastor : 22.04.2008 o 11:34 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
RENIA
Miasto: Lubartów
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 22 godz 31 min 57 s
|
![]()
Na Agro jechałem jako plecak wiec nie zmokłem zbytnio pomimo deszczu. Generalnie kufajka jest dośc solidna i wydaje mi się ze pomimo membrany tak a nie inaczej umiejscowionej się sprawdzi.
![]() |
#5 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 44 min 12 s
|
![]() ![]()
![]() |
|