|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Białystok
Motocykl: Rd03 XT 350 BMW r65 60/6
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 3 tygodni 12 godz 8 min 51 s
|
![]()
Kuty, jestem tam latem i 1 Listopada na cmentarzu. Żony rodzinne strony, a tuz obok wioseczka Przytuły cicha,spokojna ,czas się tam zatrzymał.A te ostatnie zdjęcie to nie pomost przy kościele?
tel 604-489-146 Ostatnio edytowane przez frog : 13.02.2015 o 18:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Miasto: Bilczyce k/Gdowa
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 dni 6 godz 56 min 31 s
|
![]()
"Kuty" = Krzywa Kuta + Czarna Kuta + Głęboka Kuta, a wszystko to jeziora. No i na szczęście w okolicy nie ma żadnego kościoła!!!
Cmentarz i owszem - w lesie, bardzo stary i zapomniany. Z tego co piszesz wnioskuję, że rodzinne strony Twojej żony są około 130km na południe od "moich Kut" :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Białystok
Motocykl: Rd03 XT 350 BMW r65 60/6
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 3 tygodni 12 godz 8 min 51 s
|
![]()
Nie nie kolego, zgadza się mówię o woj Warmińsko Mazurskim.W Kutach stoi Kościół z ładnym parkiem nad jeziorkiem. jadąc od Pozezdrza
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Miasto: Bilczyce k/Gdowa
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 dni 6 godz 56 min 31 s
|
![]()
Frogu, to w pięknych okolicach spędzasz wakacje. Faktycznie w Kutach, nad j. Czarna Kuta jest jest Kościółek! Moja baza jest nieco dalej, bo na wschodnim brzegu Krzywej Kuty, przy Jakunówce.
Na pole biwakowe zjeżdża się z drogi asfaltowej łączącej Jakunówkę z Jeziorowskim - dawniej, gdy "leśny ludek" Tolek tam gospodarzył zjazd nie był oznaczony, teraz gdy gospodarzy Tam leśniczy Grzesiek przy drodze jest drewniana tabliczka/drogowskaz. Miejsce jest cudowne i dokładne namiary podaję zawsze z pewną obawą... w tym jednak przypadku, jestem spokojny... oczywiście. Poza tym Grzesiek zarabia na tym biwaku (drobiazgi) więc rozpowszechnienie wiedzy o tym miejscu w zamkniętym, szacownym gronie (liżydupa!!! jestem) będzie dla niego przysługą - to fajny facet! W Polsce podobnych i nawet magicznych miejsc jest sporo. Czasem trudno je znaleźć, choć wcale nie są schowane. Znalezienie ich zawsze wiązało się w moim przypadku z przygodą, a potem zakochaniem (w tym miejscu). ![]() Oto jedno z takich miejsc (w 2014 tam nie byłem). Turystyka tam nie istnieje, a w promieniu wielu kilometrów nie ma ludzi tylko same żywe duchy... ![]() ![]() ![]() W takich miejscach zwykle "rozbijam się" na kilka dni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 13 godz 49 min 14 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wrześniowa włóczęga po Shqipërii AD2012 | hans | Trochę dalej | 59 | 08.04.2013 01:10 |
Włóczęga po kraju 15-30 Lipca | KML | Umawianie i propozycje wyjazdów | 13 | 14.07.2011 22:46 |