![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Ja mam Terese od niecałych dwóch lat. Wcześniej miałem Transalpa 650. Wiem, że to nie Afryka ale podobne. W Teresce plastików praktycznie brak (nie licząc zbiornika, te które są na boczkach, w naturalny sposób zastępują gmole, przy upadku poddają się lub pękają ale można je tanio i szybko wymienić, w odróżnieniu od Trampka gdzie przy byle glebie zaczepy pękały. Silnik ciągnie od samego dołu. Spalanie od 3,8 do 5,5.
Zrobiłem w tym roku tą samą trasę co na Transalpie (1600 km autorstradą na raz) i tu trzeba przyznać, że Trampek miał wygodniejszą kanapę ale spalanie przy 130 Km/h 2 litry mniej, czyli jeden przystanek mniej. Zawias bez porównania - przejechałem te same trasy po szutrach w Alpach na obydwu i Tereska dużo lepsza. Kokpit mega prosty i w bardzo dobrym położeniu. Szybę eymieniłem na największą i najszerszą i nie jest źle - w porównaniu z fabryką wręcz super. Przy fabrycznej łeb po 500 km chciał odpaść. 130 km/h z trzema kuframi i wałkiem jedzie się komfortowo, bardziej niż Trampkiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: podkarpacie
Motocykl: XT 660Z
![]() Online: 1 dzień 18 godz 45 min 46 s
|
![]()
Jak dla mnie to np stara xtz660 tenere ma gorszy zawias niż nowa, zbyt wiotki wachacz i pływa przy szybszej jeździe po winklach. W nowej wachacz jest już konkretny. Pewnie jeszcze znalazł by kilka gorszych, choć KTM nic nie dorówna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Południe
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 godz 5 min 13 s
|
![]()
Cytat:
Napisał luk2asz ![]() Zawias bez porównania - przejechałem te same trasy po szutrach w Alpach na obydwu i Tereska dużo lepsza. To może być gorsze zawieszenie niż w XT660z? Nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić ![]() To chyba nie próbowałeś R1150GS... ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Montaż tuby narzędziowej do XT660Z | Sub | Inne - dyskusja ogólna | 5 | 17.03.2014 18:56 |
XT660Z Tenere 2013 | Niskers | Inne - dyskusja ogólna | 4 | 18.05.2013 18:13 |