![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 4 godz 3 min 35 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
![]() Tankuję zwykle lpg na pobliskiej "stacji" ale jak 2x pod rząd tankowałem w BP to na zbiorniku zrobiłem ponad 20km więcej. I to jest zasadnicza różnica w spalaniu. Co do oktanowości to tylko wysilone konstrukcje silników z wysokimi stopniami sprężania potrzebują lepszego paliwa. Zalewanie super paliwem normalnych silników nie ma sensu no chyba że tylko dla lepszego samopoczucia. Ważniejsza jest czystość paliwa niż sztuczna oktanowość. Kiedyś miałem trochę Pb która zawierała ok 30% ON ( pewien kierowca się pomylił i zalał diesla benzynką ) trzeba było jakoś to spożytkować. Afryka bezproblemowo sobie z tym poradziła. Jak ktoś ma dostęp do rajdowych benzyn po 40zł za litr niech spróbuje ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 4 dni 9 godz 13 min 18 s
|
![]()
Ciekawe co na to gniazda zaworowe powiedzą
![]() Kiedyś z ojcem pracowaliśmy na lotnisku sportowym, gdzie wąż do tankowania samolotów miał ok 70-80 metrów, po jego odłączeniu od pompy, coś trzeba było zrobić z paliwem, którego "parę" litrów było. Zalaliśmy to do malucha, fajnie chodził, ale niestety oryginalna głowica popękała między zaworami - wniosek, maluch nie lubi benzyny lotniczej.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Power Big Meeting Vasteras | Bies13 | Kwestie różne, ale podróżne. | 1 | 27.02.2014 20:03 |
Czyszczenie - ogólnie | jorge | Regularne czynności serwisowe | 35 | 02.04.2012 06:41 |