|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Pierdolenie o Szopenie.
I jak się te krople pojawiają wewnątrz przy górnej uszczelce to dziwnym trafem nie chcą się tam trzymać tylko siłą grawitacji spływają w dół po wizjerze. I z pewnością są tak łaskawe, że płyną w dół tylko po bokach wizjera a nie środkiem w polu widzenia. ![]() U mnie np. wieje gdzieś po pysku przy zamknietej wentylacji. Nie wiem czy wizjer jest nieszczelny czy też puszcza zamknięty dolny nawiewnik ale to jest fajne jak jest ciepło a bardzo denerwujące w zimne dni. Ciekawe co mi serwis na to odpowie, jak dam kask po sezonie do regulacji? Jak zgłosiłem ten problem w kasku testowym w Motoakcesoriach to miła pani mi wyjaśniła, że to kask testowy i wizjer w nim nie był dawno regulowany. Mój kask jest nowy z tego roku a też ma tą przypadłość. Podsumowując: nie wszystko złoto co się świeci i w mojej opinii Shoei Neotec nie jest tak zajebisty jak go opisują. Ja akurat swój kask nabyłem w bardzo dobrej cenie ale jak miałbym położyć za niego te ponad 2 kilo złotych to bym się mocno zastanowił. Ma jednak jeden ogromny plus: jest cholernie wygodny. Ostatnio edytowane przez Navaja : 29.10.2014 o 19:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Upraszam się admina o wybaczenie, że piszę posta pod postem ale chciałbym pociągnąć temat a w międzyczasie nikt nic nie dodał.
Pany, pewnie niektórzy z Was jeżdża w Shoei Neotec i stąd moje pytanie. Czy w Waszych kaskach wieje pomimo zamkniętej wentylacji? U mnie mimo, że zamknę oba szyberdachy to gdzieś leciutko powiewa na wysokości nosa. To jest może i miłe jak jest ciepło ale przy temeraturze rzędu 2-5 stopni zaraz tworzy się gil nosowy. Nie wiem może to szyba przepuszcza a może dolny wywietrznik. Kask nowy, kupiony w zeszłym roku. Oddałem właśnie kask do serwisu, mam nadzieję, że ogarną temat ale chciałbym dopytać innych użytkowników. Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 11:54 |
Shoei Qwest | king3 | Kaski | 3 | 07.02.2011 10:44 |