![]() |
|
Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Ja mam oryginał Garmina do roweru, jeździłem z tym po bieszczadach, wydupałem się również (co z resztą nie ma znaczenia bo jest zazwyczaj w miejscu mało dostępnym na uderzenia). Wyszedłem z założenia że garmin wie co robi do rowerów które raczej nie mają amorów, częściej się wywracają i te mocowania są bardziej narażone na gleby, wypięcie trwa 3 sekundy. Jest jeszcze jeden szczegół - w razie uderzenia, wolę jeśli gps się wypnie, albo też zniszczy się jego podstawa, niż on sam. To na prawdę dobrze przemyślany zaczep. Dodatkowo zakładam pętelkę. Cena ok 80 zl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
|
![]()
Jako, ze właśnie kupiłem 60Csx, dołączam się do pytania o uchwyt do niego. Konkretnie chodzi mi o samą tą cześć, która trzyma GPS, bo ramie kupie takie jak pokazał 7Greg, czyli te kulowe. Zastanawiam się, czy kupić cały zestaw, np: http://www.uchwyty-samochodowe.pl/ze...wy-p-1506.html , czy może ramie oddzielnie i do niego uchwyt np: http://www.touratech.com/shops/008/p...oducts_id=5469 . Tylko cena tego z TT jakaś nie z tej Ziemi !!!
Ponadto, a właściwie to najważniejsze: tak sobie pomyślałem, jak zabezpieczyć GPSa, aby mi go nikt nie ukradł z tego stojaka, np. w czasie postoju na światłach, chwila nieuwagi, ktoś podjedzie, wyszarpie odbiornik i odjedzie ![]() ![]() ![]()
...to jest wprost niezbyt mądre, ale w samym założeniu mądre. Ostatnio edytowane przez e200g_ : 12.02.2009 o 22:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
outsider
Miasto: Rumia
Motocykl: drz
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 35 min 38 s
|
![]()
Ja też mam RAM-owski zestaw, ale na długim ramieniu.
Taki właśnie polecam, bo im wyżej umieszczony gps tym mniej odrywa się wzrok od drogi, a i tak wszystko chowa się za owiewką. Przy żadnej glebie nie wypiął się ani nie przesunęło się ramię. Oryginalnie gps w uchwycie ma mały luz, co powoduje rysowanie jego obudowy w miejscach styku, ale można temu zaradzić. Jak dla mnie jedyną wadą może być brak zamykania.
![]() |
#4 |
|
![]()
No właśnie mi chodzi o to jak go zamknąć w tym uchwycie
![]() Co do Touratecha, to wiem z opinii moich kolegów, ze rożnie z jakością w ostatnim czasie, czyli jak się trafi (oszczędzają na materiałach chyba ![]() Tez się zastanawiałem nad kupnem całego mocowania w usa, ale przy tej cenie dolara + wysyłka + czas oczekiwania na paczkę + loteria ( zapłacę cło czy nie) postanowiłem sobie odpuścić. Poszukam na miejscu.
...to jest wprost niezbyt mądre, ale w samym założeniu mądre. Ostatnio edytowane przez e200g_ : 12.02.2009 o 23:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Ja mam Touratecha bez kluczyka (jak ktos chce to i tak wyrwie sila... wiec po co kusic) i placilem za niego 270 w touratechu bezposrednio w niemczech po 4 dniach mialem przesylke w chacie.... olac holana... no i dziala a czy ram wytrzyma, pewnie ze tak... ale jakbym mial kupowac 2 raz to i tak kupilbym touratecha...
www.motopodroze.pl Ostatnio edytowane przez chomik : 12.02.2009 o 22:54 |
![]() |
![]() |